Översvämmad matplats

Alltså, den där katten… Han åt lite dåligt i går, så jag gav honom en påse med favoriten – bitar i sås. Det är såsen som är grejen. Han slickar alla bitar helt rena, och knuffar runt dem på assietten och ner på underlaget där han har sin matplats. Jag lägger tillbaka dem på assietten, och vi upprepar proceduren några gånger. Sen äter han upp själva matbitarna till slut, men inte förrän de har torkat lite, flera timmar efter serveringen.

Matplats för katt

Han verkar vara lite av en bulimiker, den där katten. Ibland tröstäter han när jag är borta, och ibland går det dagar när han bara petar i maten. Det åtgärdas oftast genom att byta skål eller fat, varför vet jag inte. Även katter kanske vill ha finporslinet ibland. Det är ju inga problem alls med aptiten när det gäller något gott, saker jag äter eller vattnet jag har i mitt glas, men den egna maten lockar inte alls lika mycket nu som när han var yngre.

Han har alltid varit slank, så jag blir lite orolig ibland när han får såna där perioder. Men samtidigt vet jag att de alltid händer när det är något som ändrats, som nu – han har flyttat hem till stan från lantstället ett par veckor. Men han verkar nöjd med att ha mig helt för sig själv ett par dagar. Visserligen sover han betydligt mer än jag, och vilar mest när han inte sover, men han är bra sällskap. Men han kunde ju hålla lite bättre ordning på sin matplats…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/08/oversvammad-matplats/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.