Stå upp för de tysta

Lennart Bång har gjort en fantastisk spoken word-video (igen). Den här är väldigt direkt och har ett viktigt budskap som ingen kan missa eller strunta i, även om den handlar om något som många föräldrar helt ignorerar när det gäller sina egna barn. Den är väldigt aktuell nu när skolan snart börjar, och jag hoppas att varenda förälder ser det här och pratar med sina barn om det. ”Stå upp för de tysta”, av och med Lennart Bång.

Sprid gärna budskapet, ingen unge ska behöva gå till skolan med en klump i magen för att de är rädda för vad som ska hända. Ingen unge ska behöva byta skola eller till och med flytta för att andra ungar beter sig illa, och ingen unge ska behöva försvinna för att det som händer i skolan är för jobbigt för att ens orka fortsätta leva. När jag själv var liten sades det aldrig ett enda ord om mobbing, men självklart blev folk mobbade. En del riktigt mycket, ändå var det aldrig någon i skolan som ens brydde sig om att prata om det med eleverna. Kolla in ”Stå upp för de tysta” på Facebook och precis som titeln säger – Stå upp för de tysta i det verkliga livet.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/08/sta-upp-for-de-tysta/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.