Arbetsplatser och dödkött

Apropå det där med Arbetsförmedlingen och de galna 4000 meddelanden en anställd hade skickat, så kom jag att tänka på hur det är på arbetsplatser generellt. Jobbar folk så lite de kan komma undan med? På en del ställen jag jobbat på har det absolut varit så, det har funnits riktiga latmaskar som gör allt utom att jobba, men som sitter säkert på grund av LAS. Jag hatar LAS. Hade säkert haft jobb i dag om det inte vore för den lagen, men skit samma.

R pratar ofta om såna människor på sitt jobb, och man möter dem ofta i butiker. Självklart finns det en hel massa jäkligt bra anställda som jobbar för att det är därför de är anställda, och de gör vad plikten kallar. Ibland ännu mer. Men hur ofta möts man inte av två tjejer (de behöver inte ens vara ungdomar, de kan lika gärna vara 45), som står och pratar med varandra inför en kund, som får vänta tills de pratat klart. Har aldrig hört någon ursäkt från sådana anställda till kunderna. För det första står man inte och snackar om en kund väntar, om det inte är något viktigt som rör jobbet och inte kan vänta ens en minut. Men även då borde kunden få en ursäkt.

På många arbetsplatser verkar personalchefer och avdelningschefer inte ta tag i sådana saker. Ingen blir av med jobbet, även om de är lata, sinnessvaga och inte gör det de ska på ett korrekt sätt. Det enda sättet att få sparken verkar vara att stjäla från företaget man jobbar åt, eller när LAS träder in. Jävligt dum idé med LAS, för tänk om företagen faktiskt kunde göra sig av med lite dödkött och ta in sådana som inget hellre vill än att jobba hårt. Vilken dröm.

Man behöver faktiskt inte vara särskilt duktig eller engagerad för att vara till exempel lärare (även om många är det), utbildningen är lätt att komma in på och lätt att genomföra. Men att vara driven och engagerad på jobbet, det är vad som genererar resultat och höjer yrkets status. Oavsett om man är 20 år, född i ett annat land eller funktionshindrad, så kan man göra ett jävligt mycket bättre jobb än det dödkött som dominerar många arbetsplatser i dag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/09/arbetsplatser-och-dodkott/

2 kommentarer

    • Farsanseptember 4, 2015 kl. 10:15
    • Svara

    Du har på pricken uttryckt varför småföretagare är rädda för att anställa folk. Det går inte att bli av med latmaskar.

    1. Ja, det är synd.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.