Dyna med luft

På måndag morgon kommer min arbetsterapeut hem till mig igen. Han var ju här för ungefär en månad sedan och gav mig en ny dyna till elrullstolen, och nu har jag hunnit prova den ordentligt. Den är uppblåsbar, med fyra sektioner som vardera har en massa små luftkuddar, så att det blir så mycket stötdämpning som det bara går. Och den har funkat bra, det är definitivt mindre skakigt och skönare att sitta.

Undrar hur det kommer bli när det är kallare. Luft isolerar ju, men har den väl blivit kall så kanske den blir jävligt kall. Vi får se, jag har ju kvar den dyna jag fick med mig från början också. Det som fungerar mindre bra är att de flyttade bak sitsen en bit för att stabilisera lite grann, och det blir lite knasig vinkel för knäna vilket resulterar i kramp. Vet inte om det är något de vill ändra tillbaka, eller om det innebär att de måste byta ut rullstolen helt och hållet. De sa så när jag var på Hjälpmedelscentralen sist, men de har inga andra varianter som är så små eller inte har styre – och större fungerar verkligen inte.

Rullstol, reparation

Dessutom är det svårt som fasen för mig att pumpa upp och justera den där dynan i och med att axeln är så jäkla dålig. Visst, det behövs inte göras särskilt ofta, men hade jag inte haft R hade jag varit tvungen att vänta tills någon hade tid att komma hem till mig och hjälpa mig med det. Och så ska det väl inte behöva vara. Nej, jag vet inte. Dynan i sig är bra, luft är bra, men kramp i benen är inte okej heller. Tänkte skriva en lista med lite plus och minus så att jag inte glömmer när han väl är här, men nu har jag ju redan gjort det här. Häpp!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/09/dyna-med-luft/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.