Instruktioner för dummies

Nu har vi äntligen ett fungerande kylskåp, efter att vårat har varit mer eller mindre trasigt till och från i ett helt jävla år! Det var väldigt enkla funktioner och tydliga instruktioner i själva kylskåpet, men de instruktioner som följde med i ett häfte lämnade en hel del att önska. Det var inte ett enda ord i hela häftet, men desto fler bilder – väldigt märkliga sådana.

Instruktioner för kylskåp

Den översta antar jag har något att göra med att man inte ska öppna på en gång efter att man precis har stängt den, eller att det kan vara svårare. På den gamla var det omöjligt att öppna den på en minut. Mittenbilden däremot är lite svårare. Man lägger in en ost och en korv, och när man öppnar har de hamnat lite längre ner, och ligger i förpackningar. Den nedersta ser ut som en kastrull med något varmt innehåll, och det är blir kallt efter en stund i kylskåpet.

Eller inte. Men det var jäkligt dåliga instruktioner, för det är faktiskt inte helt självklart vad alla bilder betyder, om man inte redan vet hur man bör förvara saker i kylen eller vad och var man kan lägga det. Jag har nog aldrig ens ställt in en kastrull i ett kylskåp, lägger alltid resterna i en skål med plastfilm över, eller i en matlåda. Kastrullerna använder jag ju varje dag.

Nu känns det i alla fall jäkligt lyxigt att kunna lägga in rotfrukter och förvara pålägg länge i kylen, för det gick inte alls förut. Lök till exempel gror ju jäkligt fort när de ligger i ett varmt skafferi, som jag har visat förut. Bara den gamla kylen försvinner från köket snart så att det går att ta sig fram så blir det nog perfekt…!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/09/instruktioner-for-dummies/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.