Pistolmannen vid Globen

Ni har väl hört om konsertskandalen vid Globen i söndags? Folk fick stå utanför Globen i evigheter, och de som redan kommit in fick gå ut efter att det framkommit att det fanns en beväpnad man i arenan. Det slutade senare med att U2 drog därifrån och ställde in konserten, och det är ju inte så konstigt.

”Joo, det är en beväpnad man i publiken, men ni lirar som vanligt, va?”

Sen gick det rykten om att mannen var polis, men åklagaren inleder inte någon förundersökning mot mannen. Åklagare Håkan Roswall säger i ett pressmeddelande att det fortfarande är oklart om mannen är polis, och det är inte något vapenbrott för poliser att bära tjänstevapen på sin fritid i den situationen. Men om det inte var en polis då…? De säger också att det inte finns någon anledning att efterforska identiteten på en person som inte kan misstänkas för brott, eftersom de inte är en tillsynsenhet. Moment 22.

Tele2 Arena

Okej, så om han nu inte är polis så innebär det ju att vem som helst egentligen kan ha ett vapen med sig offentligt…? Skulle tro att de vet precis vem den där snubben är och att det är lite hysch-hysch runt det hela för att han faktiskt är polis. Jag är jävligt glad att jag inte var där, men vilket antiklimax för de som väntade vid Globen och hade väntat i flera månader på konserten, och så kommer det ett jävla pucko och förstör allting. Och väldigt märkligt att en människa i en stor folksamling, där det ska stå ett världskänt band på scenen, faktiskt inte blir åtalad för att ha burit vapen. Ugh.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/09/pistolmannen-vid-globen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.