Kaffe och wrap rage

Arghhh jäkla kaffepaket! Kaffe förpackas i ett synnerligen uselt paket. Inte bara är det svårt att lirka upp tejpen det är tänkt att man sedan ska kunna återförsluta paketet med, när man väl har kommit så långt är det ju nästan omöjligt att dra isär plasten. Fy fasen, vilken wrap rage jag får varenda gång jag ska öppna ett paket kaffe. Det slutar nästan alltid med att jag tar en sax eller kniv och klipper upp skiten, för det går helt enkelt inte att öppna paketet som det är tänkt när man har en axel och fingrar som lätt går ur led, är lite darrig och dessutom inte är så stark i fingrarna.

Ett paket Kaffe, Arvid Nordquist

Självklart förvarar jag kaffet i en burk med lock, för jag blir sur bara jag ser det där paketet. Tejpen håller ändå inte helt tätt, och har man väl öppnat paketet och släppt in luft är det bättre att förvara kaffet i en annan burk. Problemet är ju då att hitta en burk som har ett lock som är enkelt att öppna – helst inte med skruvlock, och helst inte en burk i glas eftersom saker och ting flyger ur händerna på mig när hjärnan inte samarbetar med lederna. Inte helt lätt det heller, faktiskt.

Det är sällan jag får wrap rage nu för tiden, men å andra sidan köper jag inte särskilt mycket saker som är svåröppnade heller. Förutom kaffe. Och bananer, det slutar alltid med att jag får skära upp dem också. Jag brukar faktiskt be om hjälp med att öppna saker redan innan jag ens försöker, för det är dumt att göra det i onödan och paja händerna mer. Men varför är det inte någon som säljer kaffe i något annat än ett vacuumförpackat paket som inte går att öppna?!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/09/kaffe-och-wrap-rage/

2 kommentarer

    • Emelieseptember 9, 2015 kl. 13:58
    • Svara

    Jo, men kaffeburkar i någon form av metall och med ett relativt snällt patentlås finns väl?! En sådan har vi och känner oss inte särskilt originella.

    1. Hmm, kanske det! Har inga sådana hemma, men det brukar ju alltid finnas gamla burkar på Myrorna eller loppisar etc. Bra tips!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.