Lysrör och köttbullar

Skitdag. Regn, kallt. Var tvungen att sätta på ett element för att inte frysa ihjäl, ändå låg jag i soffan med en filt över mig nyss. Har återvänt till livet med ett abrupt uppvaknande efter att ha tvingats gå ut och upp för en massa trappor för att hämta en tumstock och mäta ett lysrör, det var inte roligt. Det är ett lysrör vid diskbänken som har pajat (i sommarstugan), och det är en av två lampor i köket. Kan alltså bli väldigt mörkt där även på sommaren, och det mörkbruna kaklet på väggen bakom diskbänken gör inte saken bättre.

Kök med mörkbrunt kakel och trasigt lysrör.

Om man diskar någon gång mellan 9-17 så ser man ju hyfsat, men när det är jämngrått ute så blir det väldigt mörkt i hela kåken. Förutom just rakt över spisen, där är det ljust. Hur som helst, ett nytt lysrör är på väg hem. R har funderat länge på att sätta upp en lampa i taket, men det finns andra saker som är viktigare att fixa. Apropå att fixa, jag ska fixa mat nu, men eftersom den stora frysen står i verktygsboden där jag hämtade tumstocken, så brukar R få kila upp och hämta det vi ska äta nästa dag. Det blir sällan särskilt många grönsaker. I går kom han ner med köttbullar, så det blir dagens middag. Lika spännande som min dag har varit…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/09/lysror-och-kottbullar/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.