Rensa frysen

I går när vi kom fram till lantstället började vi med att inventera kyl och frys. Älskaren R har inte varit snål när han har fyllt frysen, både i början av sommaren och senare, och nu står vi här med en jäkla massa mat och inte någon plats hemma att ta hand om den. Frysen hemma är liten, mindre än på landet, och kylskåpet är ju trasigt. Fortfarande. Det har varit dåligt i ett år, men nu är det verkligen trasigt. Kul. Det spelar ingen roll hur låg effekt man har eller var i kylen man lägger saker – allt fryser till is. Hur som, det var bara att börja ta fram saker, laga och äta.

Jag påbörjade en gigantisk köttgryta med ett par kilo högrev, lök, morötter, vitlök, en vinslask, buljong, timjan och lite annat smått och gott. Under tiden bakade R en paj, med blåbär. När vi var ute och plockade bär för några veckor sedan blev det ett par liter blåbär mer än vad vi använde just då, och det var ju ett bra tillfälle att lyxa till det med en paj. Det var bara den lilla detaljen att vi inte hade smör till pajdegen eller mjölk till vaniljsåsen, så det snodde vi av grannarna. Sen bjöd vi in dem på paj när den var färdig, det var ett bra byte. Blåbär. Rensar frysen och gjorde blåbärspaj. Sen var jag helt slut. Bilresa och matlagning, det var tillräckligt för att däcka mig. Jag visste ju att det skulle bli så och att jag inte skulle orka hitta på något här ute, så R pysslade på som vanligt och jag gjorde så lite som möjligt. Antar att det blir ungefär samma sak i morgon – jag orkar inte åka och hitta på något här i krokarna, sen åka till sommarstugan igen medan R packar ihop allt, för att till sist åka hela långa vägen hem. Ughh. Ett par timmar i bilen pajar verkligen en hel dag. ”Men du kan ju sitta och vila eller sova i bilen.” Yeah right. Med diskbråck, ryggskott, nackspärr och kramper i benen är det inte ett dugg avslappnande att åka bil någon längre bit. Nej, jag gissade att det skulle bli ungefär så här. Ska inspektera frysen lite närmare i dag och se vad som kan rensas ut och tänkas rymmas hemma. So long.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/09/rensa-frysen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.