Sämsta bandet ever

Såg en ganska rolig dokumentär om det sämsta bandet ever, enligt titeln på programmet. Och det är kanske helt sant att väldigt många människor tycker att det var det sämsta bandet ever – i alla fall ett av dem. Fyra femtedelar av bandet var så dåligt att det var riktigt charmigt.

Har hört betydligt bättre musiker med ett mycket sämre sound. Bandet hette Hörförståelse, efter samma ämne i skolan. ”Det var en gång på 80-talet ett punkband som knappt kunde spela.” -SVT.

De var aktiva för 35 år sedan, men för inte så länge sen fick de ett mail från ett skivbolag i New York, Captured Tracks, som ville ge ut deras material. Väldigt märkligt att någon på andra sidan jorden hittar det här lilla, usla bandet, när de själva berätta att de ibland hade tur om det kom ett par personer till spelningarna.

Det var i alla fall en riktig kul dokumentär, och precis som de själva sa så hade man faktiskt vant sig vid hur himla dålig musiken var efter en timme, och den lät betydligt bättre än den gjorde när programmet började. Alla i bandet skaffade riktiga utbildningar och jobb ganska snart efter bandets korta ”karriär”.

Det kanske var lika bra…. Det som lät chockerande eller uselt för 35 år sedan är visserligen ganska snällt nu, men de var faktiskt ett riktigt dåligt band. Rekommenderas!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/09/samsta-bandet-ever/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.