Solig promenad och fett

Vad varmt det var i dag! Riktigt skönt ute i solen, det blev alldeles för varmt att gå en promenad med jackan på! Inte för att det hindrade mig, men det hade nog blivit en lite längre tur om jag var rätt klädd för vädret. I stället blev det bara en tur till apoteket och tillbaka – inte så långt men bättre än ingenting. R kommer hem alldeles för sent i kväll för att hinna eller orka gå en långpromenad sen, så jag passade på när solen sken i stället.

I dag svälter vi lite också. Mina föräldrar har kört 5:2-dieten i några månader, och R var sugen på att prova också. Inte för att han har mycket extra fett på kroppen, men han vill gärna byta ut det lilla han har mot muskler, så vi kör en dag i veckan med reducerat kaloriintag.

Jag skulle behöva gå ner ett kilo eller två också, har gått upp en del i fett efter hormonomställningen och operationen i våras, men å andra sidan var det mesta av det jag gick upp sånt som jag hade tappat när jag blev tvungen att prova Cymbalta i vintras. Men jag är två kilo tyngre nu än innan det, och det känns faktiskt i knäna när jag går en kort promenad.

Kvinna på våg

Har ju varit ganska förskonad från ledproblem i knäna hittills, så jag tänker inte riskera att det ska bli ett problem. Ju lättare jag är, desto mindre påfrestning blir det på lederna, men samtidigt riskerar jag att bli sämre för att lederna inte är isolerade av ett skyddande fettlager. Pest eller kolera. Jag väljer ändå att försöka skjuta upp knäproblemen så länge det går, för att ha både trasig rygg, trasig höft och trasiga knän är svårt. Det räcker med två av tre.

Dagens totala kaloriintag ska alltså hamna någonstans runt 500 kCal, och jag har ungefär 350 kvar av dem att äta – det är alltså lugnt. Det är faktiskt inte ett dugg svårt, för jag brukar ändå äta det mesta av dagens energi mellan klockan fem och tio på kvällen, och ett halvt blomkålshuvud och en kycklingfilé mättar bra nog. Plus alla tillskott av vitaminer och mineraler förstås, för jag får inte i mig tillräckligt eftersom kroppen inte tar upp dem så bra, ens om jag äter normalt. Middag om en timme, men nu ska jag kalasa på en morot.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/09/solig-promenad-och-fett/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.