Äta insekter

Varför finns det inte insekter att köpa i vanliga affärer egentligen? Det är ju fastställt att det skulle lösa många av världens mat- och miljöbekymmer, men vi har ju inte ens tillgång till det som alternativ. Jag tror säkert att det är många som skulle prova om det gick att köpa insekter. Döda, såklart, och kanske till och med redan förberedda eller tillagade. För jag kan i alla fall inte särskilt många recept med insekter.

Det sägs ju att en del insekter är väldigt goda, så det skulle säkert vara enklare om de var hackade, eller gjorda till någon slags färs. Eller små biffar, typ pannbiff, men med ett annat slags kött. Det är ju egentligen ganska märkligt att det inte går att köpa någonstans, för jag har då aldrig sett det. Pytonorm har jag provat, inhandlad i en Coop-butik, men det är nog det mest exotiska köttet jag käkat. Eller käkat och käkat, det var så segt att det var svårt att få i mig mer än en liten tugga. Sen har man ju fått i sig diverse mygg när man går ute en sommarkväll och har munnen öppen, och säkert många delar av kryp nermalda i choklad, kaffe och andra råvaror. En fluga i soppan kanske.

Vårtbitare

Hur som helst, jag tycker att det borde finnas att köpa om det nu är så bra, både näringsmässigt och utsläppsmässigt. Man hör då och då om att folk smakar när de är på semester i Asien eller Sydamerika, där det många gånger är en basvara, och förutom äckelmomentet att stoppa en stor insekt i munnen (även om den är död) så brukar folk säga att det smakade bra. Undrar vilken slags insekt som är godast. Stora gräshoppor kanske. Myror sägs ju vara väldigt goda, de där lite större arterna. Jag skulle nog gärna prova om möjligheten fanns. Skulle du?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/ata-insekter/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.