Lila blomkål

I dag är det veckans dietdag, på älskaren Rs initiativ. Han vill ju dra ner på kaloriintaget till 500 kCal en dag i veckan, så i dag blir det mycket att knapra på i form av grönsaker. Dagen till ära har vi köpt lila blomkål! Jag gillar ju blomkål och käkar det gärna ofta och i alla former, men jag har faktiskt aldrig ätit lila blomkål förut. Smakar precis som den vanliga, men den ser betydligt roligare ut och piffar upp tallriken!

Lila blomkål, buketter

Det blir en mör och fin kycklingfilé till middag i kväll med spiskummin och vitlök, och till det en hel hög med lila blomkål och lite andra grönsaker. R fick samma sak till lunch, men själv käkade jag bara en skål kvarg och en morot till lunch. Käkar ju inte så mycket till lunch ändå, så det räckte gott och väl. Det blir ofta vegetariskt de här dagarna. Eller…?

Lila blomkål, en bukett med kulögon

Hehe! Ja, det såg roligare ut än med vanlig blomkål, och det kommer att passa finfint till kycklingen. Jag tycker att det verkar lite synd att koka lila blomkål, för den tappar tydligen en hel del av den fina färgen och det är ju den som är speciell. Smaken är ju faktiskt inte ett dugg annorlunda. Det är ju inte många saker som är lila som man käkar vanligtvis, om man inte äter rå aubergine – och det gör jag inte. Vindruvor kanske, men det är oftast alldeles för dyrt. Plommon tål jag inte.

Färg på en tallrik mat gör faktiskt en hel del. Den bruna maten känns inte ett dugg rolig, även om den kan vara gott. Pannbiff med sås, stekt lök och kokt potatis, fyra nyanser av brunt som inte alls ser kul ut, men har bra smaker. Lila blomkål, morötter, tomater, gurka och kyckling – fint, men kanske lite tråkigt att tugga på i all evighet. En gång i veckan räcker bra.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/lila-blomkal/

3 kommentarer

  • Farsanoktober 15, 2015 kl. 19:36
  • Svara

  Får dom ögon efter behandlingen med kaliympermanganat?

   • Farsanoktober 15, 2015 kl. 19:37
   • Svara

   Ursäkta felslaget uy

  1. I vissa fall uppstår en mutation som kan ha den bieffekten, ja. :mrgreen:

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.