Mörkret kommer

Så tidigt det blir mörkt ute nu! I går käkade jag middag vid halvsex, och det började redan skymma och bli mörkt i lägenheten. Snart hamnar vi i det där miserabla totala mörkret som börjar klockan fyra på eftermiddagen och slutar klockan nio på morgonen, och så fortgår det i sisådär fyra månader. Fy fan vad jag hatar vintern. Blir det snö funkar det inte med rullstol, och det går knappt att gå när det är knöligt och halt.

fullmåne över vatten, hur påverkar månen oss, måne. Mörkret kommer snart.

Vilken dag som helst blir hösten vinter, men jag hoppas att det dröjer. Jag tänker i alla fall inte hänga någon längre stund utomhus i dag, för det ser inte särskilt inbjudande ut. Skulle behöva kila ner till affären och köpa en liter mjölk och lite frukt, men det får nog räcka. Hade tänkt tona håret också, och eftersom R inte är hemma så spar jag armarna så mycket jag kan till det.

Vi ska ut och fira lite i morgon kväll, och jag vill gärna piffa till mig lite grann innan dess. Känner mig grå, trist, tråkig och klumpig, men lite ny färg i håret och på kinderna brukar pigga upp mig lite i alla fall. Känner man sig finare så är livet inte lika miserabelt. Inte för att det spelar någon roll när det är riktigt illa, men när det bara är normal-illa kan det vara lite bra. Det får bli dagens plan. Hur sjutton kan det redan vara torsdag, förresten? Galet.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/morkret-kommer/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.