Benen åt fel håll

Det är jävligt vanligt att folk sitter med benen åt fel håll på tunnelbanan. Kom att tänka på det när jag åkte med R i lördags, folk som sitter på de yttre sätena vänder ofta ryggen mot den person som sitter vid fönsterplatsen, och benen blockerar en tredjedel av gången mellan sätena. Det gör självklart inte bara att det är jävligt svårt att gå förbi utan att komma åt de personer som sitter på andra sidan.

Det är en av anledningarna till att jag alltid sitter på en plats vid fönstret när jag åker tunnelbana, för att slippa knuffar från alla oaktsamma människor som går förbi. Men att det beror på folk som inte vet hur man sitter på ett säte så att alla ska få plats, utan sitter med benen och blockerar gången, det har jag aldrig riktigt tänkt på. En gång såg jag en kärring som ställde en barnvagn mitt i gången så att folk varken kom ut eller förbi eller in, väldigt smart.

Absolut värst är det ju när personer på båda sidor sitter med benen eller knäna ut i mittgången. ”Kan ni sätta er ordentligt så att jag kan gå förbi?” Det verkar oftast vara kvinnor som ägnar sig åt den här fula ovanan. De sätter sig liksom lite med ryggen mot personen bredvid för att markera sitt ogillande. Hemskt fult, och hemskt ogenomtänkt.

Mittgången är inte bredare än att en vanlig person med en väska ska kunna komma förbi (även om det finns idioter som knuffas med väskan även om det finns plats), så håll för fasen benen framåt. Vad är det för skillnad att sitta på en stol jämfört med på ett säte på tunnelbanan? Just det, ingen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/benen-at-fel-hall/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.