Kyckling satay

Alltså, jordnötssåsen i går. Oh my god. Den var helt fabulös, tänk er den godaste jordnötssåsen ni har ätit (till satay med kycklingspett och liknande), men lite bättre eftersom det är lite extra kryddor i den. Det var helt sjukt enkelt att göra den också, koka upp lite vatten, hälla i pellets och röra om då och då. Klart. Överrumplande gott, ska definitivt köpa den den påsen fler gånger. 200 gram pellets räckte till 3 gigantiska portioner satay (fast jag körde utan grillspett), och det var 1 kilo i påsen. Påsen kostade ungefär vad två burkar jordnötssmör kostar, så det var dessutom en riktigt bra affär.

Kyckling satay med ris och jordnötssås

Tyvärr blev det ju Rs klibbiga ris, men det är inte hela världen. Han tycker att det ris jag gillar bäst är äckligt, men jag kan ju ändå äta det han gillar bäst om det har en bra sås till. I kväll ville han tydligen prova någon korv han aldrig testat förut, färska små chorizokorvar. Gillar ju inte ens korv generellt, men jag dör inte av att prova. Och provar jag inte så vet jag ju inte hur det smakar. Och det vore ju synd om jag lagade något och inte ens kunde äta av det…

Hur som helst, om ni hittar något halvfabrikat för jordnötssås som ser ut som en påse pellets – köp det. Vi handlade ju på storcashen för företag och restauranger, men det borde gå att hitta något liknande i asiatiska mataffärer, eller med lite tur, i en exceptionellt bra hylla för asiatisk mat i de vanliga affärerna. Kööööp.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/11/kyckling-satay/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Marianovember 18, 2015 kl. 09:30
  • Svara

  Åh jag älskar jordnötssås, det där måste jag söka efter?
  En liten fråga, innehåller den mjöl, dvs gluten?
  Som du säger göra egen blir gott men det ska röras och för min del blir resultatet lite varierat, den verkar ju vara toppen ?

  Allt gott till dig/Maria

 1. Hej Maria! Det står inte specifikt mjöl, här är ingredienserna:
  Rostade jordnötter, socker, vatten, stärkelse, paprikapulver, salt, chilipulver, konserveringsmedel E200 och E210.
  Här kommer en länk till importören: https://risbergimport.se/flowerbrand/kryddsaser.html

   • Marianovember 18, 2015 kl. 15:44
   • Svara

   Tack, ska absolut kolla upp om där kan finnas någonstans 🙂
   Mums, mums, mums! /Maria

   1. Hoppas du hittar den, supergod!

   • Farsannovember 18, 2015 kl. 19:06
   • Svara

   Jag kunde svära på att den är giftig.

   1. Inte värre än senapssås.

  • Roxanna-Kamp efter Cancernnovember 18, 2015 kl. 16:08
  • Svara

  Klibbigt ris är bäst ??

  1. Haha, de flesta verkar tycka så!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.