Två kliniker för naprapati i länet

Vilket jäkla väder det var i går! Inte bara regnade det, det blåste även riktigt hårda vindar och jag var inte utomhus ett enda dugg. Tänkte eventuellt smita till Mötley Crüe på kvällen, men R hade ingen lust och det hade ju inte alls varit så kul om man inte kom in på en gång. Fick en del gjort i alla fall, så det var inte en så tokig dag ändå.

Tvättade en maskin, gjorde långkok på en bit segt kött från frysen, som blev så mört att det bara föll isär, fyllde på veckans laddning av mediciner, försökte boka en tid hos min husläkare och mailade en behandlingsklinik i city.

Det är ju så att landstinget här i länet har ändrat sig och nu även tillåter naprapati inom högkostnadsskyddet, men än så länge verkar det bara finnas två kliniker som har naprapater som tar emot patienter med högkostnadsskyddet. Fem totalt i länet, men på de tre andra jag kikade på gällde högkostnadsskyddet alla behandlingsformer utom naprapati. Såklart.

Jag mailade i alla fall den som Vårdguiden 1177 påstod tog emot patienter till vanlig landstingstaxa, och frågade om de tog emot patienter med min problematik på långtidsbasis med frekvent behandling. De sa inte varken ja eller nej, men bokade in mig på en tid på fredag. Ok, bara att hoppas att de inte har fel (igen) och att maxtaxan faktiskt gäller även för naprapati hos dem.

Två kliniker med en eller två naprapater på varje i hela länet, och det räknas alltså till ”god hälso- och sjukvård”. Det har inte alls funnits och det kan ju knappast bara vara jag som behöver behandling en eller ett par gånger i veckan, så jag är inte helt hoppfull. Men de kanske har någon annan som kan ge massage. Nu har jag jobbat klart, hem och sen en tupplur. Adios.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/11/tva-kliniker-for-naprapati-i-lanet/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.