Utflykt till Nynäshamn

I dag åkte jag och R på en liten utflykt. Vi gör det då och då på helgerna, och vi försöker alltid att åka till något ställe där ingen av oss har varit eller sett särskilt mycket av. I dag blev det Nynäshamn. Vi var där mitt på dagen, och allt i centrum utom en liten mataffär och ett litet konditori var stängt. Det enda vi hade tänkt göra i Nynäshamn var att fika och se oss omkring, så det passade ju bra.

Det gamla konditoriet såg betydligt mysigare ut från gatan än inifrån, men det fanns inget annat att välja på och deras utbud var stort. Käkade varsin helt okej macka och delade på en god muffins, men kaffet som serverades var nog det beskaste jag någonsin har druckit. Vidrigt. Sen tog vi en liten promenad runt centrum, och det var inte särskilt trevligt. Allt var i grått 70-talsstuk, och det var faktiskt ett ganska otrevligt ställe.

Gick förbi ett mäklarkontor och såg att det var riktigt billiga lägenheter i själva orten Nynäshamn, men det var definitivt inte ett ställe jag skulle vilja bo på. Det fanns bara ett fåtal butiker runt centrumet, och kulturutbudet verkade obefintligt. En sovstad. Det var trevligare att åka runt i bilen med R än att upptäcka ett nytt ställe – något som jag annars verkligen brukar gilla. Men nu är jag i alla fall en erfarenhet rikare, och jag vet att jag inte behöver åka dit igen om jag inte är tvungen. Bra.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/11/utflykt-till-nynashamn/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.