Sega mintchokladcookies utanför ramarna

Ja, i går kväll skulle jag ju baka kakor. Igen. Jag hade tänkt göra red velvet-cookies men jag hade inte tillräckligt med röd karamellfärg, och jag vägrar använda färdig kakmix till något jag bakar. Så jag tänkte om, och ville göra något helt utanför ramarna. Det vore ju roligt om inte alla kakor är beiga eller ljust bruna, och jag hade ju faktiskt grön karamellfärg. Och grönt är ju en riktigt julig färg också, så vilken smak associerar jag med grönt? Jo, mint. Sagt och gjort, mintchokladcookies blev det. Sega i mitten, krackelerade med florsocker på ytan. De ser ut som mossa, ungefär. Skulle en av mina mintchokladcookies ligga i skogen skulle inte någon se den.

Sega mintchokladcookies med krackelerad yta med florsocker, gröna kakor

Själv tycker jag att de blev ganska snygga, men framför allt smakar de väldigt gott! Jag älskar mintchoklad, men R blev lite ledsen – han älskar kakor men gillar inte mint, så det blev kortslutning i huvudet på honom när han smakade på dem, och nu vill han inte äta några av dem. Nähepp, inte mitt problem. Det är kakao och vita chokladbitar i mina mintchokladcookies, och pepparmintarom  såklart. Urgoda, och många blev det…

Sega mintchokladcookies med krackelerad yta med florsocker, gröna kakor

Tänk vad snyggt det blir på ett fat på en röd julig duk! Jag gillar saker som ser ut som något helt annat, det blir lite griller i hjärnan. Alternativet hade varit att baka något med kardemumma (som jag är helt galen i), men det visste jag redan innan att det inte var Rs favoritkrydda. Visserligen har han alltid ätit kardemummakakor jag bakat tidigare, men det är mest bara för att det finns kakor. Han äter mintgodis, tuggar minttuggummi och borstar tänderna med minttandkräm, så jag visste inte riktigt att han skulle ogilla mintchokladcookies så mycket. Han är märklig. Kakorna är i alla fall originella, och jag gillar dem. Full pott till mig, ni får receptet senare. I kväll, om jag orkar, ska jag baka de sista julkakorna, sega chocolate chip cookies med minimarshmallows i.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/sega-mintchokladcookies-utanfor-ramarna/

5 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Farsan on december 21, 2015 at 18:18
  • Svara

  Kakor bör innehålla antingen havre eller cocos.

  1. Inte ens vanlig choklad?

  • Farsan on december 22, 2015 at 15:13
  • Svara

  Möjligt, men då i kombination.

  1. I kombination med mer choklad.

  • Anonym on februari 9, 2016 at 05:28
  • Svara

  Hi hi! Jag tror dig! De låter galet och farligt goda! 😛

  Men utseendemässigt ser de ut att ha legat utan konserveringsmedel något år för länge.. 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: