Vintrig rabarberpaj

I går bakade jag en härlig rabarberpaj! Fick en stor påse fryst rabarber av mina föräldrar sist de var här, och vi behövde lite mer plats i frysen nu. Eller ja, vi använde det som förevändning för att baka en rabarberpaj – det är ju ändå helg och då brukar jag ha bakat något gott. Det är den allra sista rabarbern för i år, så nästa paj blir något helt annat. Så här fin blev mästerverket!

Vintrig rabarberpaj med kardemumma

Jag tycker att det är så himla gott med kardemumma, och det passar jäkligt bra till rabarber. La till kardemumma i smuldegen ovanpå, jag tycker alltid att det blir lite godare då. I somras gjorde jag en variant med vit choklad i också, men den försvann helt och smakade ingenting. Rabarbern tog över, och det var bara ett slöseri med god choklad. Men jag tycker att kardemumma passar lite extra bra så här års, det liksom känns lite vintrigt.

I dag har vi det där ständiga dilemmat med vad tusan vi ska hitta på, och var. Det tar aldrig slut. Är det lika blåsigt ute som det har varit de senaste dagarna tänker jag definitivt inte vara utomhus särskilt länge, men det vore ju roligt att slippa vara hemma en liten stund.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/vintrig-rabarberpaj/

2 kommentarer

1 ping

  • Aina Keijserdecember 6, 2015 kl. 16:13
  • Svara

  Hej Klara, trevllig advent på er!

  Det var en imponerande rabarberpaj du har bakat! Kan tänka mig att kardemumma passar bra tillsammans med den. Kardemumma är oxå bra för matsmältningen. Min käre svåger pudrar gärna lite kardemumma i sitt kaffe.
  Apropå kryddor, så har jag börjat med en ”morgondrink” av ett glas vatten med ekologisk citron, en tsk honung och ingefära – sägs vara jättebra och gott smakar det oxå.
  Nej, nu ska jag ut och hämta ett par grejor som DHL har skickat.
  Hoppas ni hittar på nåt som känns trevligt i kväll!
  Kram, Aina

  1. Ja, kardemumma förhöjer så många saker! Jag brukar ha lite ingefära i juicen, tror också att det är väldigt nyttigt. Tack detsamma och kram!

  • Grönsak till fikat -december 7, 2015 kl. 09:49

  […] R gick dit. Det är ingen stor butik, för de var hemma igen efter ungefär en kvart. Käkade av pajen från i lördags, några mazariner som M hade med sig, och så delade vi på ett par fina små […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.