Apelsiner, apelsiner!

Så här års måste jag ju nästan använda mig av apelsiner när jag gör juice! De är både som godast och billigast på vintern. De man köper på sommaren är inte alls lika friska och söta, och de har inte så mycket smak heller. Då tycker jag att det passar bättre att göra juice på äpplen, morötter och diverse goda bär. Dessutom är apelsiner svindyra på sommaren, och jag kan faktiskt inte tänka mig att betala en tia för en apelsin när det finns annan frukt billigt sommartid.

Nypressad juice med apelsiner och citron

Två apelsiner, en liten citron (eller en halv om de är stora) och så en liten bit ingefära blir väldigt gott. Det blir ännu godare med lite fryst mango som man mixar i, men det ryms ingen i frysen för tillfället. Köper alltid stora påsar med ett par kilo från storcashen – de kostar knappt mer än vad 250 gram gör i mataffären hemma i min förort – men förra gången blev det fel och jag fick hem en till utseendet likadan påse men med frysta ananasbitar i stället. Jag tål inte ananas, men det är gott så jag brukar ta lite ändå.

Visste ni förresten att citroner innehåller mer socker än jordgubbar? Jo, det är sant. Citronsyran är så stark att det krävs en hel massa socker för att det ska kännas ätbart, och därmed är det även en hel del socker i apelsiner. Inte särskilt nyttigt och inga fibrer, men roligare än mina vanliga C-vitamintillskott. E330 är ändå bra grejer, en av mina favoritsmaker faktiskt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/apelsiner-apelsiner/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.