Vad har du i din handväska?

Följde med R till stan en sväng i går, för han ville kolla på böcker och jag tänkte att det antagligen är bra att komma ut om det känns helt ovant att gå runt på stan. Det blev lite bråttom på morgonen för min del, men R hade ju redan varit igång sedan typ mitt i natten. Han var lite som en övertrött duracellkanin – han är inte typen som pratar hela dagarna, men i går var han inte tyst förutom när han somnade i soffan på eftermiddagen. Han kunde till och med tänka sig att följa med mig och kolla på en ny handväska, eftersom den jag haft till nu inte var helt hel längre.

Jag bryr mig inte det minsta om märken eller att ha olika en särskild handväska som passar till olika kläder – en handväska som funkar till allt är det enda jag behöver. Jag måste ju få med en hel del saker i väskan även om jag inte ska vara borta länge, för man vet aldrig. Det går inte att chansa när man är sjuk. Hittade faktiskt flera som var hyfsade, men det blev den här från Åhléns eget märke. Det billiga.

Handväska från Åhléns

Den rymmer en stor pillerburk, tablettdoserare och info, och så alla de vanliga sakerna. Vanliga för mig i alla fall, vet inte vad tusan folk i allmänhet har i sina väskor. Jag brukar ha ett litet block och en penna, fast jag fattar inte egentligen varför nu när jag tänker på det. Behöver jag skriva upp något gör jag oftast det i telefonen ändå, men de sakerna väger ju knappt något så det får nog hänga med ett tag till.

Min egen greppvänliga penna är ju faktiskt bra, jag använde faktiskt den när jag blev inskriven hos naprapaten senast. Hej EDS-patient, skriv in dig med den här billiga, tunna kulspetspennan som du måste både hålla i och trycka hårt med, och skriv med ena handen medan du håller i skrivunderlaget med den andra. Haha, löjligt. Det är säkert likadant hos reumatologen.

Hur som, en liten flaska alkogel, våtservetter och ett litet paket näsdukar brukar alltid ligga i min handväska, och så telefon, nycklar och plånbok. Handledsortoserna och/eller kompressionsvantarna också, om de inte redan är på händerna. Vilket jag ofta måste ha för att bära… Nåja, det ryms vantar och mössa och en flaska vatten också, och den håller säkert i ett par år. Vad har du i din väska?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/vad-har-du-i-din-handvaska/

7 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjanuari 10, 2016 kl. 19:53
  • Svara

  Pennor, en jävla massa pennor… och kollegieblock. Ritar och skriver jag inte själv åker det fram när det finns ungar runt fikabordet.
  Sen finns det ofta en liten dator samt några plastfickor med papper som ser viktiga ut. Försöker även alltid ha med mig några plåster, första förband och panodil. Man vet aldrig vad som händer. Tandpetare finn det också och en ficklampa.Gillar även att det ligger någon chokladbit eller sådan där ”flap jack” jag kan tugga på om jag blir hungrig.

  Så ser min väska ut. Ibland läggs det till grejer och ibland dras det ifrån. På vintern även reflex på utsidan av väskan. ;P

  1. Plastficka var en väldigt bra idé! Har aldrig någon när jag behöver en, fast jag har säkert 50 stycken hemma. Ska lägga till en sån och ett extra bärarkort i ett av facken. Choklad är ju alltid en bra idé, men det kan hända att jag får fylla på ofta…

    • Petterjanuari 10, 2016 kl. 21:19
    • Svara

    Det är inte helt ovanligt att chokladen behöver kompletteras…

  • Ingejanuari 10, 2016 kl. 21:38
  • Svara

  Uppblåsbara kuddar. Paracetamol och Ventolin.

  1. Också en bra idé, tack för att du delade med dig!

  • Anna Voltairejanuari 11, 2016 kl. 13:34
  • Svara

  Jag har rationaliserat bort handväskan. Jag har allt jag behöver i jackfickorna. Det inbegriper betalkort, leg, tre tampnger, nycklar till jobbet och bilen. Jo telefonen också. Jag är som en mn nu, minus tampongerna då…

  1. Skönt! Jag brukar också göra det om jag har en jacka med bra fickor (oftast på vintern), men är jag ute själv är det för mycket att stoppa i fickorna. Det är jävligt dåligt med fickor på kvinnokläder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.