Att fly

För ett tag sedan skrev jag om att längta bort från sin kropp eller att vilja fly från sin tillvaro, men min  katt överger mig minsann inte. Han håller sig så nära mig det går, vid alla tillfällen. Sitter jag vid datorn vill han gärna vara i mitt knä, eller på handledsstödet. Det går att mota bort honom, men då lägger han sig gärna ovanpå något. Oftast med huvudet på Escape-tangenten, vill han också fly någonstans?

Min svarta katt sover på tangentbordet, på escape-tangenten. Vill han fly?

Det ser ju inte ut så, men det kanske är ett tecken. För övrigt är det jäkligt svårt att skriva eller jobba med något när någon håller nere Escape hela tiden. När han inte ligger sådär, så gillar han att sitta på Space eller möjligtvis Enter. Inte heller helt optimalt, men vad gör man inte? Det är bara att gosa en stund, och sedan försöka flytta honom så att det går att jobba lite. Fast han blir ganska ofta sur när jag gör det.

När jag står vid bordet är det en helt annan femma. Han misslyckas om och om igen med att hoppa upp på bordet, för han tar ingen sats, och verkar inte lära sig av sina misstag heller. Jag får lyfta upp honom, och då brukar han stå på bakbenen med framtassarna på mina axlar och knuffa mig i ansiktet med sitt huvud. Inte heller helt optimalt för min del. En gång låg han och sov på bordet när jag höjde det, och han vaknade av att hans huvud befann sig i en lampskärm. Det blir katthår överallt, men mysigt är det. Jag tror inte att han vill fly, egentligen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/att-fly/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.