Besiktigade rullen

I dag var jag och besiktigade rullen. Det bör göras en gång om året för att försäkringen ska gälla, så jag passar på nu. Åkte taxi med hela ekipaget till Hjälpmedelscentralen, den ligger vid Långbro. Härligt område. Det blev inte direkt finare av den bruna snön och allt slask i området, men det är ju sällan såna här institutioner är särskilt inbjudande.

Jag kom dit tidigt, eftersom man aldrig vet riktigt hur det är med färdtjänst, men det verkar vara betydligt bättre med rullstolstaxi än med de vanliga bilarna. Jag var nog en halvtimme tidig, men jag hann inte mer än anmäla mig i receptionen förrän det var min tur – trots att väntrummet var fullt.

Det visade sig att de var utan ström i delar av huset, så de tog alla mekaniska saker som inte krävde så mycket först. Och jag har ju inte kört särskilt hårt med rullen, men självklart besiktigade jag den ändå. Hellre en gång för mycket än en för lite, och det kostar ingenting mer än färdtjänstresorna.

De sa när jag bokade tiden att det skulle ta ungefär en timme. En timme i ett sorgligt väntrum med bara några tidningar som handlade om vård, och några Bamse-tidningar. Men även där hade jag tur, för det hela tog bara 20 minuter. Jag hann knappt ens få huvudvärk av det öronbedövande tjattret i väntrummet innan jag fick tillbaka rullen och kunde beställa en bil hem.

Visserligen innebar det 20 minuters väntetid till, men den tiden kunde jag spendera utanför. De bytte ut min laddare, det var tydligen något fel med de gamla som jag fick från början, men annars var allt bra. Som väntat. Och nu dröjer det ett år till nästa gång.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/besiktigade-rullen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.