Duschkräm-hoarding

Svängde in på Ö&B i helgen när vi var på utflykt. Har inte varit på Ö&B sedan det hette Överskottsbolaget och de faktiskt sålde militärkläder och överskottsvaror, och så var det ju inte alls längre. Det är ju som vilken lågprisoutlet som helst, och det som såldes var långt ifrån ett parti kåsor och ravioliburkar storlek XXL. Mitt ärende var att köpa duschkräm, något jag alltid har haft på lager fram tills för ett par veckor sedan när jag faktiskt gjorde slut på den.

Har klarat mig med Rs ”Family fresh” allt-i-ett-tvål sedan dess, men den gör inte direkt underverk mot torr hud, särskilt inte när det är 15 minusgrader ute. Och det visade sig att Ö&B var rena rama guldgruvan om man som jag nöjer sig med de vanliga billiga märkena, men i storpack. Nu lär jag inte få slut på duschkräm, deodorant eller ansiktstvätt på ganska länge.

Köpte Doves duschkräm, jag tycker att den är riktigt hyfsad, och särskilt till det priset – 40 spänn för 750 ml. Köpte även två andra produkter från Nivea som är riktigt bra mot torr hud, duscholja och in-shower-lotion. Duscholjan är rengörande, så man använder den i stället för duschkräm, och in-shower-lotion smörjer man in sig med och sköljer sedan av. Man är mjuk som en persika efteråt.

Persika

Det är jag visserligen ändå eftersom jag har en specifik typ av Ehlers-Danlos där sammetslen hud är ett av symtomen, men torr blir jag och huden spricker. Och nej, den sammetslena huden är ingenting ni behöver vara avundsjuka på. Om ni inte också vill ha konstant och svår smärta, sår som inte läker, ärr efter varenda litet skrapsår, rullstol och assistans förstås. Och det är ju aldrig någon som tänker på det när de säger att jag har sådan tur som har len hud. Tur? Pffft.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/duschkram-hoarding/

2 kommentarer

  1. Kan bara instämma! Har också den sammetslena torra(!) huden samt alla de symtom du räknar upp. Och ibland önskar jag att jag istället var som ett russin huden, men kunde gå, stå, arbeta UTAN att säcka ihop efter ett par-tre minuter och bli sittande i Permobilen för direktfärd till sängen (i värsta fall ambulans till akutmottagningen!)

    ”Hellre rik och frisk än fattig och sjuk”

    Kram från en medsyster med bl a EDS och Addisons sjukdom

    Med tillönskan om en trevlig Helg <3

    1. Ja, hellre ett russin! Tack detsamma, trevlig helg!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: