Konstigt i stan

Det kändes lite konstigt att vara i stan i förmiddags. Som om jag inte har varit där på länge, liksom. Nu har jag ju inte rört mig så mycket bland folk alls sedan dagen innan julafton, men det var konstigt. Ovant. Men helt klart ett trevligt avbrott i vardagen.

Var hos den fabulöse Dr. Feelgood, och fick en riktigt lång och bra behandling. Han brukar inte göra så mycket med mina händer eftersom det är inflammationer och skit som det inte går att göra så mycket åt, men han kollade lite och konstaterade det jag redan visste sedan åratal, karpaltunnelsyndrom och diverse skit. Vila, träna. Vänster handled var tydligen väldigt varm jämfört med resten av mig, och det är vänster hand som funkar sämst i dag.

Han föreslog att jag skulle börja skriva med näsan i stället. Lite som de där aporna och elefanterna som håller i penslar och målar ”konstverk”. Det kommer ju inte att bli några stora bokstäver, och jag kommer inte att kunna gå tillbaka och korrigera stavfel och andra missar jag hittar, om jag inte raderar allt och skriver om. Och det lär jag ju inte göra om jag skriver med näsan. Jag kanske är en stor näs-skrivare, utan att veta om det ännu. Det märker vi nog.

Skriva på tangentbord på laptop

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/konstigt-i-stan/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjanuari 8, 2016 kl. 18:44
  • Svara

  Eller varför inte en sådan där ”mongohjälm” med en pinne som du kan peta på tangenterna med. Jag har sett sådana i drift. Det går inte snabbt men träffar man tangenterna blir det skrivet.
  Frågan är ju bara om nacken pallar med det i längden. 😀

  1. Vet inte vad du menar, men det låter besvärligt att använda hela huvudet! Jag inser nu att jag inte var så himla tydlig, jag tänkte skriva med näsan på telefonen. Det kan bli hur fel som helst. :mrgreen:

    • Petterjanuari 8, 2016 kl. 19:27
    • Svara

    Du får ta på dig lite om tydligheten ser jag. Jag trodde du menade skriva i allmänhet och då främst på datorn. Använda näsan på mobilen verkar inte heller så smidigt.

    Fast jag kan vara otydlig jag också. Det finns pinnar som är till för att peka på tangentbord om man inte kan använda armarna. Har sett totalförlamad använda sådana för att kunna skriva på datorer och liknande. De är fastsatta på huvudet om nacken fortfarande är rörlig.

    1. Hmm, näsa och penna hoppar jag helt klart över, de där pinnarna verkar jobbiga. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.