Långkok på g

Har haft ett långkok igång ända sedan lunch. Hittade en stor fläskkarré i frysen i går, och efter långvarig upptining så körde jag igång en gryta för några timmar sedan. Välkryddad och full med små hål där det gömmer sig saftiga katrinplommon. Brynt på högsta värme och sen har den fått koka i buljong med lite äppelbitar och några extra katrinplommon. Fläsk och äpple är alltid bra.

Långkok, fläskkarré med katrinplommon och äpple

En halvtimme eller så innan det är dags att äta middag fiskar jag upp köttbiten och låter den vila. Kör igång ett potatiskok, silar spadet och gör världens godaste sås av buljongen. Äpplet gör underverk. Tror faktiskt att jag har en burk vinbärsgelé i kylen också, så det blir en komplett söndagmiddag en helt vanlig tisdag. Det är inte mer jobb än att göra spaghetti med köttfärssås eller kyckling och ris, men mycket godare. Lite kladdigare, kanske. Jag slipper diska.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/langkok-pa-g/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.