Thaikyckling med citrongräs och ingefära

Ett av mina absoluta favoriter när det kommer till att laga kyckling är thai-inspirerat. Jag gillar verkligen en variant med citrongräs och ingefära, och det är hur lätt som helst att laga. Och allt går faktiskt att hitta i vilken mataffär som helst, nu för tiden i alla fall

Man bryner en lök, några klyftor hackad vitlök, ett par centimeter ingefära (färsk), gurkmeja (helst färsk annars funkar det med en sked torkad) och lite chili i olja tills det blir mjukt. Sen lägger man i kyckling i bitar och bryner i några minuter.

Kyckling med ingefära och citrongräs

Salta och peppra. Sen i med en burk kokosmjölk, en skvätt limejuice, en matsked socker, ett bankat citrongräs, några limeblad och en tärning kycklingbuljong. Koka upp, sänk värmen och fixa tillbehören under tiden.

Brukar ha ris till, men det går lika bra att koka nudlar och vända ner dem i såsen innan servering. Det är ju en väldigt gul rätt, så jag brukar ha i lite sockerärtor när det är klart också. Och ibland byter jag ut kycklingen mot blomkål, det är faktiskt precis lika gott. En klar favorit de senaste åren faktiskt, just kombinationen ingefära och citrongräs är otroligt bra. Prova!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/thaikyckling-med-citrongras-och-ingefara/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • M on januari 14, 2016 at 17:14
  • Svara

  Om man ivrigt erbjuder sig att handla hem ingredienserna och hacka dem osv så kanske man kan få bli bjuden på rätten någon gång?

  1. Självklart! Har oftast det mesta som behövs hemma och matberedaren hackar 🙂

    • M on januari 15, 2016 at 13:45
    • Svara

    Bjuder man in sig själv till middag kan man väl åtminstone ha råvarorna med sig och erbjuda sig att hjälpa till, tycker jag. =)

    1. Äh, det är inte så noga här! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: