Från en fotoautomat

Stannade vid en fotomat på väg till restaurangen i helgen för att ta en ny bild till ansökan om färdtjänst. Det blir aldrig särskilt bra bilder i en fotoautomat… Satte mig på stolen medan R stod utanför och höll i mina prylar, och körde igång processen. Ställ in stolen så att ögonen hamnar i höjd med ögonmarkeringarna. Ja, det fattar jag. Det var bara det att det inte fanns några markeringar för något alls!

Nåja, skit samma, jag tänkte att jag märker ju ganska snart om jag är för långt upp eller ner. Och det gjorde jag. Betalade och körde igång, och så puckat det var. Världens dummaste fotoautomat. Det är en skärm nedanför linsen, och där stod det att när jag tryckte på knappen så skulle den första bilden fotas efter tre sekunder. Sagt och gjort, inget konstigt.

Strax efteråt dök den upp på skärmen nedanför, och det såg ut som om jag var i rätt höjd, men rätt var det var så var nedräkningen igång igen och jag hann inte ens fokusera på linsen. Vafan. Efter det såg jag så from ut jag bara kunde och kikade in i linsen resten av tiden. Och så här blev det.Foto från fotoautomatFarsan och syrran tyckte att jag såg ut som en datoranimerad figur, samma färg över hela ansiktet, en helt neutral min, och som skulle passa utmärkt tillsammans med en automatiserad röst som frågar om du vill trycka 1 eller 2 för att komma till tidsbokningen eller resa till Arboga. Hah. Och så ser jag ut som en svamp i håret. Med påsar under ögonen.

Helt värdelös fotoautomat och sjukt dåliga inställningar för färgmättnad och kontrast. Foton från automater jag tog när jag gick i gymnasiet och på högskolan (för länge sedan) är helt fantastiskt mycket bättre, hur kan det ha blivit så mycket sämre sedan dess…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/fran-en-fotoautomat/

2 kommentarer

  • Petterfebruari 24, 2016 kl. 18:27
  • Svara

  Asså…. Jag vet att det typ liksom är som att svära i kyrkan…. Men jag får lite vibbar till Mona Sahlin när jag ser den här bilden.

  Kan inte hjälpa det men det finns vissa drag i frillan som gör att jag kommer att tänka på riksolyckan Mona. Nu vet jag ju att ditt omdöme och intelligens slår Monas med galaxers avstånd. Men i alla fall.

  Sorry…..

  1. Oh majj gådd! Jag ser det inte själv! Kanske ska färga håret blont…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.