Naprapat på lånad tid

Träffade en ny naprapat på samma ställe som den förra. Hon hade läst igenom min journal och läst på lite, så det blev mer prat om hur vi ska lägga upp behandlingen framöver, än om de faktiska problemen jag har. De tar vi ett i taget vartefter vi ses. Men hon sa, precis som min förra naprapat, att jag var där på lånad tid. Landstinget godkänner inte, oavsett vad det gäller, att man går och träffar en naprapat en gång i veckan under en längre tid. Man ska få hjälp med det akuta och sedan slussas till sjukgymnastik eller smärtklinik, annars får man betala för behandlingarna själv.

Så nej, Försäkringskassan, ni har fel. Man kan inte få långvarig behandling av naprapat när man är i min sits i det här länet, som ni påstår. Bara för att det står på Vårdguidens hemsida att det finns naprapati tillgängligt inom högkostnadsskyddet så betyder det absolut inte att det är något jag får ta del av utefter mitt behov. Det är alltid akut för mig, jag behöver alltid en behandling hos naprapat.

Jag får inte träna med sjukgymnaster (och sjukvården tillgodoser inte den assistans jag behöver vid träning), jag har gått på mängder med smärtkliniker, jag har pratat med säkert 100 mottagningar där det finns en naprapat, och alla säger samma sak. Man kan inte få långvarig behandling, bara hjälp för akuta besvär för ”friska” människor. Inte för att det kryllar av landstingsanslutna naprapater i Stockholms län ändå. Tre. Men Kista är alldeles för långt bort för min del så då finns det två ställen. Två. Och det kostar 600 kronor för 45 spänn på Götgatans Rehabgrupp – trots att de står listade på Vårdguiden, så då finns det bara ett ställe i Stockholms län som ens erbjuder en naprapat för akut behandling inom landstinget. Ett. Och där får man inte gå särskilt många gånger.

Naprapat i Stockholm. En är för långt att resa till, en annan ingår inte i högkostnadsskyddet, och den enda som finns kvar får man inte långvarig behandling hos.

Det spelade ingen roll hur många gånger jag påpekade det här när jag ansökte om handikappersättning. Om jag är sjuk ska jag få hjälp, sa Försäkringskassan. Men det får jag inte, det sa jag också. Inte för att jag kommer att bli frisk, men de erbjuder inte ens lindring eller behandling. Att kolla på en hemsida och bedöma utifrån att det finns naprapater som är anslutna till landstinget är så världsfrånvänt det kan bli. Man läser A men ignorerar fullständigt undantagen och villkoren B till och med Ö. Det är alltså bara en tidsfråga innan landstinget helt och hållet slutar ge mig smärtlindrande behandling och jag får betala hela priset själv för att träffa naprapat en gång i veckan igen. Det är så satans dyrt att vara sjuk, men det värsta är okunskapen hos myndigheterna. Skäms, FK. Skäms, landstinget. Skäms, regeringen.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/naprapat-pa-lanad-tid/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: