Skalat finger

Det håller på och sinar i kylskåpet, rejält. Ingen potatis, lök, pålägg, mjölk, grönsaker, frukt. Slut. Men jag hade en morot, så den skulle jag äta upp. Jag och potatisskalare går inte särskilt bra ihop, dels måste man hålla hårt i både dem och sakerna man skalar, och så är de vassa. I alla fall de som är bra. Och vad innebär det? Jo, det slutar ofta med ett mer eller mindre skalat finger, så ock idag.

Potatisskalare

Det blev inte så farligt den här gången, men som vanligt kommer det säkert att bli infekterat och dröja flera veckor innan det läker. Skalaren var ju inte helt ren när jag höll på med moroten heller. Det står ju i min sjukdomsbeskrivning från experten som diagnosticerade mig att jag är betydligt klumpigare än folk i allmänhet eftersom musklerna redan jobbar så jäkla hårt bara med att hålla lederna på plats, och att jag ofta tappar saker. No kidding.

Det var den sista moroten, vi skulle verkligen behöva handla färskvaror snart. Det finns vitlök, ingefära och gurkmeja kvar, men det är nog allt, så det blir lite tråkig mat ett par dagar till. Fördelen med det hela är ju att jag slipper skära mig så mycket i händerna och att ett och annat finger håller sig helt lite längre…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/skalat-finger/

2 kommentarer

    • Farsanfebruari 12, 2016 kl. 13:43
    • Svara

    Morotsvarning utfärdad!

    1. Det är morötternas fel.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.