Terapi i väntrummet

I går när jag var hos Dr. Feelgood hände något sånt där som egentligen aldrig händer på riktigt. Jag var tidig som vanligt, så jag satt i väntrummet och skrev lite. Ensam. Helt plötsligt hör jag ett litet, ynkligt men bekant pip. Sen blev jag så himla överraskad, för en liten kattunge kikade fram genom dörren till behandlingsrummen och kom fram och hälsade! Oavsett hur bra behandlingen var så finns det ingen bättre terapi än att få träffa en urgullig, nyfiken liten pipande pälsboll när man är sjuk.

Kattunge i väntrummet hos Dr. Feelgood. Bra terapi!

16 veckor gammal, klumpig, mjuk och lekfull! Sa till den gode doktorn att han borde börja med terapi redan i väntrummet och låta den där lilla sötnosen följa med fler gånger. Det var tyvärr inte hans katt, den tillhörde en av de som hyr in sig i andra behandlingsrum där, men det lät som om den skulle vara där nästa gång också. Jag hoppas det, jag gick från ganska ynklig till att ha ett stort leende på läpparna på bara fem minuter. Kattungar är uppenbarligen bra för hälsan.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/terapi-i-vantrummet/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Mikael Lindsäthfebruari 9, 2016 kl. 13:51
  • Svara

  Hej på dig hoppas allt är okey även om vi har våra smärtor. Såg att du fick tandvård på högkostnads kortet hur gick du till väga då om jag får fråga? Jag har bara mina framtänder kvar men inte länge till för dem bara rasar hur mycket jag än borstar o sköljer i allt som stärker tänderna. Inget hjälper. Hade aldrig problem med mina tänder innan sjukdomen bröt ut. Så nu är det mosad mat som gäller…något jobbigt och frustrerande…
  Kram på dig
  /Micke…

  1. Hej Mikael, tack detsamma! Jag gick till husläkaren och bad honom fylla i en blankett för att ansöka om F-kort (blått tandvårdskort). Det kan man få om man har ovanliga diagnoser listade på Socialstyrelsens hemsida, men det går även att få betald tandvård på grund av andra saker. Många mediciner pajar ju tänderna totalt, till exempel. Kolla på:
   https://www.1177.se/Tema/Tander/

   En bit ner på höger sida finns en rubrik som heter “Rätt till särskild tandvård”, och under den tre länkar. I mitt fall var det den som nämner funktionsnedsättning som gällde, men kolla med din läkare om du har rätt till tandvårdsstöd. Då kan han göra ett intyg som beskriver sjukdomen och hur det påverkar munhälsan. Finns även lite info kring detta här:
   https://www.socialstyrelsen.se/tandvard/tandvardsstod

   Lycka till, hoppas verkligen att du får hjälp!

  • Mikael Lindsäthfebruari 18, 2016 kl. 00:16
  • Svara

  Hej Klara tack för tipset nu har min läkare skrivit i en blankett o skickat in då hon missat ovanliga sjukdomar. Så nu kommer jag få hjälp. Är så hemskt tacksam för detta. ? Såg mig själv som tandlös om några månader och att jag aldrig mer skulle gå ut efter detta. Det är tur man gått med i olika grupper och hittat bra bloggare? Där vi kan hjälpa varandra med råd o tips. Än en gång stort tack. Och stor kram. Hoppas jag kan hjälpa nån någon gång eller dig…finns på Facebook…

  1. Vad skönt att höra! Ja, vi håller ihop och hjälper varandra där det behövs, vi måste! Stor kram till dig också och lycka till med tänderna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.