Trasig dörröppnare

Jahapp, när jag skulle gå in i går så märkte jag att min automatiska dörröppnare till porten har slutat fungera. Nada, zilch, nope, inget hål i huset framträder när jag trycker på min magiska knapp med siffran ett. Inte för att jag har något annat att trycka på heller, men poängen var att min dörröppnare hade slutat fungera.

Fjärrkontroll till automatisk dörröppnare

Gick igenom mina papper från bostadsanpassningen, och så här säger de:

Vid fel på sändaren eller dörrautomatiken ringer du direkt till firman som utfört arbetet. Kontrollera dock alltid först att batteriet i sändaren fungerar.

Okej, visst. Men dörröppnaren har alltid surrat och brummat lite, men nu är den helt tyst. Det följde inte med någon specifikation eller instruktion till min lilla sändare, så jag vet inte ens hur jag ska få upp den. Är det meningen att jag ska lyckas med det, med mina händer, förresten? Dessutom visste jag inte vad det är för batteri i, och om det mot all förmodan var batteriet som har tagit slut (vilket vore märkligt, som om det skulle orsaka att själva mekaniken i porten slutar surra?), så skulle jag behöva ju byta ut det innan jag kan använda min dörröppnare igen.

Det säljs inga små knappcellsbatterier i de vanliga mataffärerna här i området, så R fick fixa det sent på kvällen. Jag är ju skyldig att prova med ett nytt batteri först, och även om det inte kostar så många kronor med ett batteri så är det ju en helt onödig utgift just i nutiden. Sagt och gjort, han bytte batteri och gick ner för att testa dörren. Det funkade inte, man han undersökte närmare varför den var tyst. Och hör och häpna – någon hade stängt av den med ett vred som sitter allra längst uppe vid taket.

Stängt av! Närmare efterforskning visade att åverkan på sakerna räknas som skadegörelse. Kul. Om man inte förstår varför ett hus kan tänkas ha en automatisk dörröppnare, hur kan man då tro att det är okej att bara gå och stänga av bostadsrättsföreningens saker? Eller rättare sagt, Stockholms stads saker? Telefonnummer till de som installerat saken (som för övrigt knappt syns) står fullt synligt ovanför dörren, men någon hade i sin ignorans helt tagit bort min möjlighet att ta mig in. Arg lapp uppsatt. Är världen så här på riktigt?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/trasig-dorroppnare/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.