Ny vecka, dags att vila

Borta bra men hemma bäst. I alla fall när man bara åker till lantstället en natt, när det inte är sommar och vattnet inte är på eftersom det fortfarande är för kallt. Ganska obekvämt, så det blir mycket vila. Men det var trevligt i alla fall, även om jag inte gjorde mycket alls så är det något annat än hemmets fyra väggar och det är annat sällskap.

R har fixat och donat med huset som vanligt, och nu har vi en ny inredningsdetalj på väggen bakom kaminen – ett gammalt slitet plastlock till en burk matjessill. Nej, inte permanent, bara för att täppa för hålet till skorstenen så att det inte kommer in så många möss och andra härliga kryp medan vi inte är där. Fast om en mus vill komma in i det där huset så gör den nog det ändå, det finns säkert massor med små springor där de kan komma och gå som de vill. Tur vi har en liten musjägare.

Svart katt i gräs

Det enda vettiga jag gjorde var att visa “svärmor” hur man scannar och fixar lite med datorn. Vi fick så god middag på lördagskvällen att jag egentligen åt alldeles för mycket, för jag var knappt hungrig på hela dagen i går. Vi delade på en gigantisk skål räkor till förrätt, och sen blev det klassisk biffstek med lök. Vin. Och en bulle till kaffet efteråt. Ahh!

R kom som vanligt undan ganska lindrigt med matlagningsansvaret i helgen – han fixar helgerna och jag kör middagar resten av veckan – för vi åt rester från i fredags när vi kom hem i går kväll. Nu tänker jag försöka komma ikapp med nyheter och annat dumt, för i dag har jag inte något inplanerat. Planera middagarna för den här veckan, vila, fixa, kanske göra en ansiktsmask. Det blir lagom.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/ny-vecka-dags-att-vila/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.