Filmkväll

I går kväll hade vi filmkväll, vi orkade inte göra nåt mer efter firandet och ätandet. Jag och Hollywood började ensamma eftersom R hade somnat, och vi valde något som visade sig vara en av de sämsta filmerna jag någonsin sett. Kiefer Sutherland, mannen som skriker och gapar på det mest irriterande och stressande sättet ever, spelade huvudrollen i ”Mirrors”. Kiefer var nattvakt på ett varuhus som brann för några år sedan, och inte hade renoverats sedan dess. Han upptäckte att det fanns onda andar i speglarna (!), som inte bara fick folk att ha ihjäl sig på plats, de följde även med till speglarna hemma där han bodde.

Jajamen. Men eftersom han är så modig försökte han ta reda på vad speglarna ville, i stället för att bara bli tokig och dö. Och tydligen letade de efter en person som tillbringat tid där när varuhuset tidigare var mentalsjukhus. Självklart hittade Kiefer den personen, och efter the final battle trodde han att demonerna försvunnit, gick ut på gatan och insåg att allting var spegelvänt. Han hade fastnat i spegeln i stället. Ouuuu. Helt värdelös.

Vi fortsatte vår filmkväll med ”Donnie Brasco”, den är i alla fall bra även om man har sett den några gånger. Al Pacino och Johnny Depp. Pacino är connected i New York-maffian, och Depp är infiltratör från FBI. Maffian framstår som världens klantigaste organisation, men det är ändå bra underhållning. Det går inte att säga ”forget about it” på samma sätt hur mycket man än försöker.

Tragiskt och härliga 70-talsvibbar. Den är förresten baserad på en sann historia, jag såg en dokumentär om mannen som faktiskt var ”Donnie Brasco”, infiltratören. Han var inte lika cool som man kan tro när man ser filmen, men man måste nog vara rätt hård för att orka leva maffia-livet i några år. Lever tydligen med väldigt skyddad identitet fortfarande, trots att det var 40 år sedan allt hände. Maffian har väl fortfarande ett ganska starkt fäste på sina håll, kan jag tänka. Det var faktiskt helt perfekt med filmkväll, vi orkade inte mer. Men i dag ägnar vi oss åt lite mer finkultur!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/04/filmkvall/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.