Läkartid för p-piller och medicin online

Snart är det ett år sedan jag gjorde ett ingrepp och slutade helt med preventivmedel. Bindväven och lederna går ju sönder mer på mig när jag tillför hormonpreparat som finns i p-piller och andra preventivmedel, så det var inte ett alternativ, och nu slipper jag alla problem. Men så är det ju inte för de flesta, som tur är. P-piller är så säkra nu jämfört med hur det var för 30 år sen, så komplikationer är ovanliga. Och det finns så många olika sorter att det finns något som passar de allra flesta.

Dessutom är det så himla skönt att slippa behöva åka till preventivmedelsmottagningen titt som tätt. Även om man bara var där ett par gånger om året, så gjorde de ju liksom ändå inte nåt mer än att fråga om det gick bra och skrev ut ett nytt recept. Öhh, ja, jag lever och jag är inte gravid. Det hade man lika gärna, eller faktiskt mycket hellre, kunnat göra på telefon eller via mail. Nu går det ju att köpa p-piller online, säkert och smidigt efter en likadan läkarkonsultation som man gör hos ungdomsmottagningen eller preventivmedelsmottagningen. Det enda man måste komma ihåg att göra är att käka pillren.

Medicin i ask, om p-piller

Jag läste förresten att forskare i en stad i USA undersökte varför brottsligheten hade sjunkit så drastiskt under 80-talet, utan några politiska eller polisiära förändringar i området. Deras slutsats, efter att ha kollat på alla faktorer under några årtionden tillbaka, var att den plötsligt låga brottsligheten kunde härledas exakt till en legal abortklinik som öppnade på 60-talet. Det var helt enkelt färre barn i området som inte var önskade eller inte växte upp utan allt vad de kunde tänkas behöva för att bli trygga.

Vi i Sverige har ju aldrig drillats med att vi måste ha 10 barn som ska ta hand om oss när vi blir gamla, att abort är mord eller att p-piller är mot någon guds vilja, för så är det ju inte. Vi har alla ett val och ett ansvar för de människor vi sätter till världen, och är man inte redo för det ansvaret så får man faktiskt se till att det inte händer. Såna där lättare konsultationer online eller över telefon passar mig faktiskt betydligt bättre än att åka iväg för att svara på fem frågor om hur det går, när man ändå inte ska ändra på något. Tänk om det gick att göra med allt man ska förlänga hos vårdcentralen varje månad, vilken lyx. Men drömma går ju…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/04/lakartid-for-p-piller-och-medicin-online/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.