Vädret velar men man borde passa på

Vädret kan inte bestämma sig i dag. Det är inte varmt, men ibland skiner solen. Jag är mör som tusan efter bilfärden i går – eller bilfärderna rättare sagt. Följde ju med för att handla lite käk också efter att vi installerat oss, och jag har egentligen ingenting att göra heller. Det är inte supermysigt ute, så att säga. Det finns en TV, men den kommer jag inte åt.

Det sitter ungefär en miljard gäss i hagen vid vattnet. De har en förmåga att skita ner något så fruktansvärt, och även att låta ganska illa, men de verkar hyfsat fredliga. Om det inte kommer något regn snart kan jag tänka mig en liten promenad – så länge det inte stormar. Fast jag vet inte, det stod i väderrapporten att det ska komma snöblandat regn i helgen. Man kanske borde passa på att vara ute när det går.

Varför pratar jag ens om vädret? Det är egentligen en ickefråga, men när man är på lantstället blir det en ganska viktig del av vardagen eftersom det inte går att göra mycket inomhus. Nu ska jag i alla fall laga lunch: Ägg. Fast jag har ju inte min suveräna äggkokare här, så det kan gå hur som helst. Tycker alltid att det spricker något ägg när jag kokar dem i kastrull. Åh, stadens lyx, jag får klara mig utan den ett tag!

Äggkokare, ägg. Vädret är viktigt på lantstället eftersom vi nästan inte är inne!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/04/vadret-velar-men-man-borde-passa-pa/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.