Handtaget till kylskåpet lossnade…

Handtaget på kylskåpet gick av!

Okej, vad gör man nu då? Jag skulle öppna kylskåpet som vanligt, och handtaget lossnade och följde med mig i handen. Det lossnade bara helt. Sprack på mitten. Det har varit bräckligt länge och haft en spricka vid den där översta skruven, men vad fasen… Vad gör jag nu då?

Det går fortfarande att öppna det om man är stark i nyporna och håller i den lilla, lilla biten av handtag som sitter kvar i nederkant, och R kanske kan öppna det om han sticker in fingrarna på dörrens kant, men för mig är det lite värre. Antar att vi måste lösa det här bekymret omgående. Han är ju hemma ett tag nu, men inte hela tiden och det händer faktiskt att jag vill öppna kylskåpet när han inte är i närheten.

Jag föreslog att limma ihop det med superlim och tejpa fast det så gott det går, så att man har något att hålla i för att öppna dörren i alla fall. Eller att sälja hela kylen på eBay, för det är väl bättre med en kyl där handtaget har gått av, än med en kyl som har kedjor och lås? Äh, fasen också. Vet inte hur länge kylskåpet har stått här i sommarstugan – sedan långt före jag kom in i bilden i alla fall – och det går säkert att hämta ett begagnat så gott som gratis på Blocket om det är en standardstorlek. Nån som behöver ett handtag?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/handtaget-till-kylskapet-lossnade/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Mia (bakingbabies.se)juni 2, 2016 kl. 15:26
  • Svara

  Har varit med om precis samma! Vi hittade en sida på nätet som sålde reservdelar, funkar fintfint. Men tyvärr minns jag inet sidan, men du kan säker googla. Hjälper såklart en del om du har koll på modellnamn på din kyl!

  1. Haha, det låter lovande! R vill försöka laga det, men jag tror inte att han kommer lyckas… 🙂

  • Piafiajuni 3, 2016 kl. 14:26
  • Svara

  Det ser ut som att handtagsresten på dörren är liksom ihålig längs med. Det kanske går att trä igenom nåt hårdare band typ buntband så länge? Göra en ögla typ?

  1. Jag fick samma idé, men tyvärr var det tvärstopp i en änden! 🙁

  • Malinjuni 4, 2016 kl. 03:17
  • Svara

  Jag hade samma problem förut! Jag löste det med att fästa presentsnöre(tar det man har haha) i kylen, alltså i hyllorna i dörren. Gjorde en ögla på snöret, tadaa. Efter ett år kände jag att det var dags att fixa på riktigt 😉 ett tips iallafall ?

  1. Haha, man får ta det som funkar – smart lösning!

  • Mjuni 4, 2016 kl. 12:22
  • Svara

  Skruvmejsel att sticka in i springan mellan dörren och kylskåpet, så kan du bända upp det så länge.

  1. R har ÄNTLIGEN fixat det – han tog ett handtag från frysen som passade hyfsat, och byggde en liten metallskena att ha som handtag till frysen. Tills vidare. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.