Paddla!

I går fick jag en briljant idé – vi skulle ut och paddla! R har fått låna en kanadensare på mer eller mindre obestämd tid, och jag tycker ju att det är rätt så mysigt att glida fram på en spegelblank sjö med den där. Bra träning är det också. Förra året gjorde vi en mysig utflykt som jag hade i åtanke när jag föreslog att vi skulle paddla, men det blev inte riktigt som jag föreställt mig.

För det första, paddeln. Förra året hade jag en lätt plastpaddel som egentligen hör till en kajak, och den fungerade bra. I år fick jag en alldeles för tung massiv träpaddel från Östtyskland, och att byta sida att paddla på med den där jäkeln var alldeles för jobbigt. Kajakpaddeln har paddlar i båda ändarna, så även om jag kanske inte får lika mycket kraft med en sådan så passar den mig betydligt bättre. Efter fem minuter med träpaddeln hade jag mjölksyra i hela armarna, och nästan tappat känseln i händerna.

Kanot, kajak, paddla

Jag hade dessutom tänkt sitta där och njuta lite av vädret och bara guppa omkring, men R satt bakom och sa åt mig att paddla hela tiden och att inte tappa paddeln – trots att jag sagt att jag ville ta det lugnt och inte orkade. Blargh. Vi åkte i alla fall en bit och jag tog i så mycket jag orkade. Har träningsvärk i armarna i dag, men det är mest skönt. Händerna gör dock ont som fyfan, så aldrig mer träpaddel. Vi såg några havsörnar som cirklade runt och steg i vindarna så högt upp att man till slut inte såg dem längre -vi ser örnarna nästan varje dag här.

Sen när vi kommit halvvägs och skulle åka hemåt började det blåsa, det blåste inte alls när vi började paddla. Det blåste ganska mycket, och självfallet var det motvind och förbannat trögt att ta oss framåt. Nej, morgnar och kvällar när brisen har lagt sig är bäst för paddling. Om väderprognosen för i morgon stämmer ska jag lobba för att paddla över sjön till en liten mysig sandstrand som ligger avlägset till. Inga människor, kanske tio-femton minuters paddling, matsäck, bada, sola. Håller tummarna, ska bara hitta rätt paddel också. Och kanske knyta fast den vid händerna så att jag inte tappar den…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/paddla/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: