Rivsalt

I dag när jag var på Centralstationen gick jag runt och kikade lite i butikerna där inne medan jag väntade på mitt tåg. För jag är ju alltid ute i god tid, så att jag slipper missa tåget. Vilket för övrigt hände i dag också. Och någon försökte ta sig in i tåget med hjälp av hissen eller rampen vid dörren, men den var trasig. Nu var det bara en barnvagn, som kunde packas ur, vikas ihop och bäras in, men hade det varit någon med rullstol hade de inte kommit med tåget. Sjysst, SJ. Min elrulle väger nånstans runt 85 kilo. Men skit samma, det här handlar om något helt annat: rivsalt.

Ja, ni hörde rätt. Gick förbi Designtorget och såg rivsalt i skyltfönstret, så jag var tvungen att gå in och kika vad fasen de försökte kränga. Det var en pytteliten träplatta, ett helt vanligt litet rivjärn av typen man använder för parmesan eller muskotnötter, och bergssalt i klump, ungefär lika stor som en pingisboll. Priset? Bara 495 spänn, som hittat för natriumklorid som kostar 8.95:- per kilo i mataffären.

Rivsalt från Designtorget

Natriumklorid är alltid natriumklorid, liksom. Och varför i helvete vill man ha ytterligare en pryl i köket, när alla redan har för många? För övrigt: Bergssalt, eller halit som det också kallas, bryts i saltgruvor. Det är svårt att få saltet helt rent, vilket gör att man mest använder bergssalt/stensalt som vägsalt för att smälta snö och is. Jag utgår ifrån att alla som vurmar för bergssalt känner till det.

Alla har ett fat eller en skärbräda. De allra flesta har ett rivjärn. De flesta har ett saltkar. Men nej, i stället ska man ha mer plats i skåpen, mer att duka, man ska bränna energi på att riva skiten och dessutom mer att diska. På riktigt? Vem fasen behöver rivsalt? Och vad är det för jäkla ord? Vad kommer sen, klöspeppar eller morteloregano? Behöver jag säga att jag inte köpte något rivsalt? Förvisso såldes det även i refill för 65 kronor, men då måste man till Designtorget eller beställa online. Kul. Vem behöver sånt här egentligen, hur kan folk tro att det finns en marknad för det och dessutom marknadsföra det…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/rivsalt/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Aina Keijserjuni 30, 2016 kl. 19:59
  • Svara

  Hahaha, håller med dig! Morteloregano gav mig ett gott skratt! Ha en skön kväll med ditt vanliga salt nu!

  1. Tack! 🙂

  • Mia (bakingbabies.se)juli 1, 2016 kl. 08:08
  • Svara

  Haha! Jag älskar såna här inlägg. Mer ilska över idiotier!

  1. Tack! Ja, nån måste ju ifrågasätta skiten…! 🙂

  • Leonajuli 5, 2016 kl. 01:17
  • Svara

  Klöspeppar! Morteloregano! Helt underbart. 🙂 Det gav mig ett rejält skrattanfall. Vad gäller resten så har du helt rätt! Men det är ju så att bara någonting kostar tillräckligt mycket och får ett konstigt namn så blir det plötsligt ”fint”……

  1. Ja, folk slutar tänka efter när det kostar mycket, fast det borde vara tvärtom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.