Rabarber och näringsdrycker

Vi har så jäkla mycket rabarber i frysen! Inte för att vi har särskilt mycket annat, några bitar fisk, någon påse frysta grönsaker och lite köttfärs kanske, men jag skulle nog tippa på att hälften av innehållet i hela frysen är rabarber. Skuren i lagom stora bitar och förpackade i lagom mängd för en helt ordinär, men makalöst god rabarberpaj.

Rabarber i en pajform

Vi bakade en häromkvällen, men det var nog lika mycket som att ha något gott efter maten en dag som att göra lite mer plats för annat i frysen. Ändå har vi lämnat massor av rabarber i landet. Det kom så jäkla mycket och man kan ju inte äta paj varje dag. Jo, eller nej. Eller? Egentligen inte.

Måste fylla på med lite mat snart. Pratade med min dietist i går, hon ska komma hit och hälsa på i början av nästa vecka. Det har blivit fel med de två senaste leveranserna av näringsdrycker, och jag har bara fått hälften så mycket som det var ordinerat. Till fullt pris, förstås. Och så ska det ju inte vara. De där dryckerna är så sjukt bra och gör stor skillnad, så det bara måste funka.

En del av dem är till och med riktigt goda, i alla fall vanilj- och chokladsmakerna. Det finns lite andra smaker också, cappuccino är helt okej, smultron funkar i nödfall, skogsbär likaså, men det finns även några varianter som har visat sig vara helt odrickbara. För mig, i alla fall. Typ neutral (tänk sur yoghurt) och en slags sötare, tjockare variant av apelsinjuice och en kraftig bismak av järn, som lämnar blodsmak i munnen i en timme efteråt. Ugh. Jag känner smaken bara jag tänker på det. Nej, tänk om allt bara kunde smaka rabarberpaj. Med kardemumma. Mmm…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/08/rabarber-och-naringsdrycker/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.