Advent nummer 2

Andra advent i morgon, telefonen och sociala medier talar om för mig att många kompisar har eller ska baka pepparkakor i helgen. Själv köpte jag en låda Nyåkers stora hjärtan, de är mycket godare än de jag eventuellt skulle baka själv ändå. Perfekta, faktiskt. De man bakar blir ojämna och smakar ofta antingen mjöl eller bränt. Med en gnutta ädelost på Nyåkers blir det extra bra.

Pepparkakor med ädelost

Det är väl lite mörkt ute, men det hänger diverse extra ljuskällor inne så här års. En halvtrasig pappersstjärna, en ny och väldigt fin ljusslinga, och en adventsljusstake från 70-talet. Sjuarmad, traditionell, och självklart brun. Den är i alla fall så stadig att katterna inte river ner den. Hoppas jag. Kan inte ha så himla mycket pynt och skit framme, det blir bara leksaker av det ändå.

I kväll är det lugnt här hemma, jag är solo och fryser om fötterna, R är i garaget och byter olja på bilen och vallar skidor eller nåt. Vad nu det ska vara bra för, någon snö att åka på finns ju inte. Måste säga att vintervädret har varit alldeles utmärkt hittills. Det har kommit snö två gånger, men den har smält bort samma dag. I dag är det ungefär 6 plusgrader – helt perfekt för den här tiden på året. Inga jäkla hala isfläckar eller knöliga snötrottoarer. Om man skulle ta en pepparkaka till kanske? Det är ju ändå säsong.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/12/advent-nummer-2/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.