Leksaksinstrument

Hittade det här gamla dragspelet hemma hos mina föräldrar! Visserligen ett leksaksinstrument, men visst sjutton går det att spela riktig musik på det. Fattar inte hur mina föräldrar stod ut med så mycket spelande, för man har ju inte alltid varit särskilt duktig, och man är inte duktig på allt. Dragspel, fiol och brassinstrument har aldrig varit min grej.

Arga Klara spelar dragspel, ett leksaksinstrument.

Vet inte riktigt vad jag började först med, blockflöjt kanske, 4-5 år gammal. Vet att jag spelade ”Idas Sommarvisa” på blockflöjt på avslutningen på lekis när jag var 6 år. Sen var det piano och gitarr, ungefär samtidigt. Var kanske 7-8 år då, tog lite lektioner också. Började med sax när jag var 10, i kommunala musikskolan. Sen på musikgymnasium och kunglig musikhögskola. Men jag hade aldrig nån leksakssaxofon!

Det finns en del riktigt roliga videor med musiker som spelar på leksaksinstrument. Den här med Mike Portnoy, före detta trummis i Dream Theater, är faktiskt skitkul. Kolla in den.

 

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2018/05/leksaksinstrument/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.