Flaskjävlar

Alltså, vädret. Det har varit så sjukt härligt väder i två veckor nu. Har varit på lantstället, och suttit ute i bikini i flera timmar om dagen. 20-25 grader, en ljum bris, inte ett moln på himlen. Visserligen lite kalla nätter, men då är jag ju inte ute så det gör inte mig nåt. Jag börjar faktiskt bli ganska brun – något som typ aldrig händer. Eller jo, kanske efter en vecka i Grekland, men väldigt sällan här i Sverige. På  vintrarna och tidiga vårar är jag så blek att jag nästan är genomskinlig. Köpte mig i alla fall en bra solhatt i år. Hatt är alltid bättre än solbrillor och solkräm. Fast jag använder självklart mängder med solkräm också.

Arga Klara i solhatt, blek skandinavisk hy

Blev förresten jäkligt irriterad på en solkräm jag köpte. Nej, två, förresten. Den ena var en från Icas egna märke, en spray. Den var bra när flaskan var ny, men när en tredjedel av innehållet var borta började det bli svårt att spraya något om inte flaskan var helt upprätt. Wtf, hur ska jag kunna spraya nacken och ryggen? Den sista fjärdedelen eller så var nästan helt omöjlig att få ut även med upprätt flaska. Vad är poängen med en spray när man måste skruva av hela korken och hälla lite i handflatan och försöka smörja in sig med? Slöseri. Odryg var den också.

Den andra krämen var nåt mer välkänt märke, Ambre Solaire från Garnier, och den krämen gillar jag verkligen. Har alltid gjort. Men: Flaskorna är usla. Det är kräm, inte spray, och det är lätt att få ut den och allt och bla bla, men vad spelar det för roll när flaskan inte är platt under och den inte står still på ett handfat eller en bänk? På en vecka har den åkt i golvet säkert fem gånger. Korken har självklart pajat, och en hel del av innehållet har förstås läckt ut. Man har egentligen inte råd med solkräm när man har sjukersättning, så det är en sån där lyx som jag unnar mig ändå. Fast solskydd borde inte vara lyx. Flaskjävlar.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2018/06/flaskjavlar/

1 ping

  1. […] alltid in mig med solskyddskräm, trots de usla flaskorna och trots att det är en sjuhelvetes lyxprodukt när man är sjukpensionär. Man får väl skippa […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.