Hur man reser med en mindre budget

De flesta älskar att resa, kanske inte de långa köerna på flygplatsen och hur man alltid hamnar bredvid någon som känner sig lite väl hemma i sitsen, men när man landar och är på sitt boende – då mår man bra. Det finns olika sätt man kan förgylla sin resa runt världen på (eller stegen mot den resan), som sparar en lite slantar under tiden.

Jag älskar i alla fall att resa när jag kan, och efter jag läste denna Consector-artikel blev jag sugen på att packa väskan igen – nya ställen och nya kulturer att suga in. Men men, här har ni några tips på hur man sparar lite inför och under resan:

Genom att åka innan eller efter högsäsong kan du få biljetterna för ett billigare pris. Alla “varma” semesterorter är både lugnare och billigare då. Mer kultur och färre turister.

Boka alla resor själva på nätet. Denna anledning är självklar i den tiden vi lever i, men det finns byråer som tar hand om och hjälper dig att boka större och “jobbigare” resor. Dessa resor är lätta att boka själva om man läser på lite på nätet och kollar in olika hemsidor eller pratar med andra som har gjort liknande resor på forum.

Sista minuten-resor är en klassiker för de som vill flyga någonstans med charter och inte är så specifika med vart de vill åka. Har du tur kan du få en oförglömlig resa för en billigare summa.

Kreditkort är din räddare i nöden om du reser. Med många kreditkort får du avbeställningsskydd, samt att det kan hjälpa dig med ersättning om ditt flyg blir försenat eller om dina väskor hamnar i Ryssland när du är på väg till Polen. Det skadar aldrig att vara extra säker.

En klassiker som alla har hört (men ändå verkar inte alla lyssna) – packa lätt! Flygbolagen tar ibland extra betalt om att du vill checka in ditt bagage. Du behöver inte allt du tror att du behöver, du klarar dig oftast med en väska.

Hotellrum är inte alltid det bästa alternativet. Flyger du med vänner eller familj kan det vara roligare och oftast billigare att hyra ett lägenhetshotell eller någon form av bostad via sidor som AirBNB. Varför inte byta bostad med någon över semestern via sidor som Hembyte och Intervac. Kanontips är att laga mat i köken i så fall, ännu mer slantar att lägga på annat gott.

Consector har ett tips som funkar för de flesta vare sig du reser under högtid eller lågsäsong; starta ett semesterkonto som du kan sätta in en liten summa i varje månad. Det är ett simpelt och perfekt sätt att minska oron. Har ni några spartips inför en stor, eller liten, resa? Vad finns det för lifehacks som man kan ha i baktanken?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2018/09/hur-man-reser-med-en-mindre-budget/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: