Ny ögonlocksoperation för att korrigera ärr

Att ha EDS innebär ofta att man måste reparera saker som blivit kirurgiskt reparerade tidigare. Man måste operera om samma ställe, för lagningen pajar eller håller inte. Precis som med min ögonlocksoperation. Än en gång ser jag alltså helt blåslagen ut, med stygn över hela ögonlocken. Mitt Face-ID till min iPhone känner inte igen mig för tillfället.

Här är jag tre dagar efter den första operationen, som jag gjorde i mitten av december. Snitten ser toppen ut och allt höll ihop, men jag fick hypertrofiska ärr som bredde ut sig som lava.

Arga Klara efter ögonlocksplastik, ögonlocksoperation

Vävnaden delade på sig

I slutet av januari började vävnaden där ärret var att dela på sig. Det höll inte alls ihop, så i förrgår skar de bort all ärrvävnad som blivit och sydde ihop mig igen.  De gjorde ingenting under ögonen den här gången. Jag fick dessutom fler stygn, som sitter tätare, och som ska sitta kvar lite längre. När han öppnade upp vävnaden utbrast han:

Oj! Det är som en ärrkaka här!

Eh, ja. Jag var väldigt noga med att berätta om min bindvävsdefekt och om hur saker och ting inte läker på mig första gången också. Sa att suturer skulle sättas dubbelt så tätt och sitta dubbelt så länge. Men eftersom det aldrig har varit något problem förut på några andra patienter, gjorde de som de brukar. Som kirurger alltid gör, första gången de opererar mig. Andra gången gör de som jag bad om första gången. Alltid.

Den här gången skar de i alla fall bara bort ärren. De behövde inte gå ner i den djupa vävnaden som första gången, så jag har en viss förhoppning om att det kanske kan hålla lite bättre. Just nu är det såklart förjävligt ömt och svullet. Jag kisar lite, eftersom sutur-ändarna är vassa och sticker rakt in i huden när jag öppnar ögonen mer. EDS-huden, som inte ens tål ett hårspänne eller en BH-bygel. Den.

Och nej, det är inte hela världen om det blir breda ärr, eftersom de bleknar. Så länge vävnaden under håller ihop och det inte är någon tyngd från ögonlocket på själva ögat eller ögonfransarna, så skiter jag fullständigt i ärren.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2019/03/ny-ogonlocksoperation-for-att-korrigera-arr/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.