Öga i akrylfärg

Har målat en hel del i isolering. The corona sessions, som jag kallar dem, har resulterat i ett par landskap och lite andra smågrejer. Sen tänkte jag att det var dags att prova något annorlunda. Gör ofta saker som ser mer eller mindre realistiska ut, så jag ville göra något annat. Målade ett öga.

Öga i akrylfärg, A4, målning

Mitt öga består av ett gäng rektanglar i olika former och vinklar, förutom själva formen på ögat. Det var en bra övning i att använda klara färger och att måla raka linjer, men även i att vara lite stadig på handen. De tunna svarta linjerna var det sista jag gjorde, och det hade kunnat gå hur illa som helst.

Nu har jag nästan slut på material för att måla så mycket mer. Behöver fin målarduk och mängder av olika färger. Det enda jag har kvar är lite grövre pannåer och typ 12 färger, så det jag kan göra (eller vill göra) är ganska begränsat. Kan inte riktigt gå till ett postombud och hämta grejer ännu heller. Men jag kanske kan få någon annan att göra det åt mig. Det lär bli ett och annat öga i olika stilar till framöver, eftersom det funkar med vilka färger som helst.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2020/08/oga-i-akrylfarg/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.