Radiofrekvensbehandling

I dag blir det träning med sjukgymnasten! Jag har några synpunkter på programmet, och vi ska väl utvärdera och förändra om det är något som kan göras bättre. Tyvärr har jag inte riktigt blivit expert på den där övningen där man låser benen och fäller fram kroppen raklång ännu, men det är tusen gånger bättre! Och så ska vi diskutera radiofrekvensbehandling vidare.

Springa, jogga, träning

Min sjukgymnast skulle prata med läkaren om en sådan radiofrekvensbehandling, som alltså innebär att man bränner nerverna med ström. Det innebär att man först bedövar smärtnerverna (och hoppas att de inte tar någon som styr benet), och sedan värmer upp dem till 80 grader i 60 sekunder. Det blir eventuellt sämre en tid, men sedan pratas det om smärtlindring som kan vara allt från några månader till flera år. Eventuellt fanns det en metod där man låter strömmen pulsera också, i stället för att värma upp hela området. Jag vet inte några närmare detaljer om hur det funkar så använd mig inte som uppslagsbok i ämnet!

Det är bara det att behandlingen görs i Umeå. Så även om landstinget står för själva behandlingen, så kan det bli en kostsam historia med boende, resa och mat. Det är väl några saker till de kan prova på kliniken där jag går nu, innan det blir aktuellt, men det är lika bra att ställa in sig på att det kan ske. Hur som helst, det blir senare. I dag ska jag bara klaga på hans fula foppatofflor och hoppas att solen skiner.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/radiofrekvensbehandling/

8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Du har ett mail!

   • on mars 22, 2012 at 12:35
   • Svara

   Jag har många mail, men inget från dig! Än, i alla fall. 🙂

  • Johanna W on mars 22, 2012 at 17:12
  • Svara

  Åh Klara, om du ska till Umeå så kan du höra av dig, för jag har både syskon och kompisar där som säkert skulle ställa upp med boende och sällskap 🙂 Jag hoppas verkligen att du blir bättre snart!
  Kram

   • on mars 22, 2012 at 17:18
   • Svara

   Men åhhh vad snällt! Helt underbart, det ska jag komma ihåg!
   Stort tack och kram till dig också!

 2. Er det virkelig sant at det er noen i Sverige som driver med radiofrekvensbehandling dekket av Landstinget? Jeg har hørt mye positivt om rf- behandling, vurderer det sjøl i forhold til fibromyalgi og kroniske smerter.

  vennlig hilsen Elise.

  1. Hej Elise! Ja det stämmer, det finns en smärtklinik i staden Umeå i norra Sverige som gör det – https://www.smartkliniken.eu/

   De har olika avtal med olika landsting. Behandlingen är alltid ”gratis” (kostar som vanligt läkarbesök och högkostnadskort gäller), men en del patienter får själva betala för resa och boende. Andra får resa och boende betalt, så det beror på var man bor och landstingets avtal. Tag kontakt med kliniken och fråga vad som gäller för dig!

  • Lena on mars 12, 2015 at 15:49
  • Svara

  Hej! Det har gått några år sedan inlägget – gjorde du någon behandling?
  Här i Västerbotten råder moment 22 vi kan få remiss till annat landsting men inte till smärtkliniken.eu för då måste häxan på sjukhusets smärtklinik säga ok och det gör hon aldrig.
  Så jag undrar om du tyckte behandlingen var bra? Man kan ju göra den privat.

  1. Hej Lena! Det blev aldrig någon behandling för min del, efter att de testat alla små leder och ligament kring ryggraden så kom de fram till att det inte skulle fungera på mig. Det tog ändå ganska lång tid och många besök där att komma fram till det, och under tiden där träffade jag många som hade fungerande liv enbart på grund av radiofrekvensbehandlingen. Jag tror att den funkar för många!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: