Klä sig smalare

Vem har inte hört någon (nästan uteslutande tjejer) säga ”Ser jag tjock ut i den här?” Ja, alltså är man tjock så är man, det är inget som går över bara genom att byta kläder. Att klä sig smalare är bara att lura ögat. Jag hatar förresten när någon frågar så, för det finns egentligen bara ett ärligt svar: ”Du ser lika tjock ut som du gjorde innan du satte på dig den”.

Sen kan man självklart klä sig mer eller mindre smickrande för sin kroppsform, och alla ser ju bättre ut i kläder som sitter bra på den kropp man har. Och oavsett om man är tjock eller smal är det ju bra att markera midjan, och inte ha saker som är så åtsittande att magen sticker ut, eller så att tyget spänns till bristningsgränsen. Men att klä sig smalare, nja… Att vara tjock innebär inte att man automatiskt är ful, och att vara smal eller normalviktig innebär inte att alla kläder sitter bra.

Men med kläder som sitter bra och som man känner sig snygg i får man oftast lite bättre hållning, och ser genast snyggare ut. Ett ärligt smakråd när man shoppar är ganska viktigt, om man inte vet vad man borde titta efter, eller ser hur det ser ut.

Och så en fundering kring det här med tjockissvart: Om du har två kuber, en svart och en vit, så kommer din hjärna säga att den svarta ser tyngre ut. Det är detaljerna och variationen som skapar förstorande eller förminskande effekter. Mer om att klä sig smal hittar du här.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/08/kla-sig-smalare/

6 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanaugusti 25, 2012 kl. 20:15
  • Svara

  Äh, jag ser ju allt i svart och vitt så jag vågar inte hålla mig till annat än tjockissvart… 😳

  1. Jag gör oftast det också! Kram!

  • Christinaaugusti 26, 2012 kl. 10:40
  • Svara

  Det där med att bara för att man är slank så sitter inte kläderna automatiskt bra eller att det ser snyggt ut är så sant så sant. Jag är slank, har alldeles raka axlar, smal midja, långa ben, miniboobs och är en aning kvinnlig vid höft och rumpa men absolut inte bred. Miniboobsen gör att det är näst intill omöjligt att ha femenina toppar – ser bara ut som om jag lånat något av någon annan eller som om jag hängt på mig ett tygstycke och snört hjälpligt ihop det. Skillnaden i storlek mellan midja-höfter-lår och längden på mina ben gör att allt så gott som alltid är för stort i midjan och måste sys in eller så måste jag alltid ha bälte.Sååå, för att komma till saken – jag är smal men det gör det inte lättare att se bra ut!…..och det här blev nästan ett inlägg i inlägget…. 😀
  Kram och ha en bra dagenefterkräftätande-söndag!

  1. Ja, det är helt sant! Jag har också väldigt svårt att hitta saker som passar, men å andra sidan tror jag att alla känner så ibland. Tack, denna sega förmiddag blir nog bra, kram!

  • REBORN LIFESTYLEaugusti 30, 2012 kl. 22:13
  • Svara

  Klockrent! I vår kommande bok ”Klä bort, klä fram och fuska – en personlig stilguide” tar vi upp allt det som beskrivs i ditt inlägg.

  Boken ger värdefulla tips och råd hur man klär sig om man exempelvis är smal, normalviktig eller stor, har tjocka lår, bred ända, kraftiga armar, kort hals eller liten byst. Den lär ut hur man trollar med färger, mönster och snittet på kläderna, hur man klär bort, klär fram och fuskar med kroppsformen och vikten för att skapa rätt balans i proportionerna. Framförallt hjälper den kvinnor att framhäva sin personlighet och sina fördelar.

  Visst låter det bättre än att fastna i provhytten och vara missnöjd med sin kropp?

  1. Det är en hel vetenskap, och det funkar oavsett hur man ser ut! 🙂

  • Arga Klara - Klä sig smal, del tvåArga Klaramars 19, 2013 kl. 19:01

  […] ett tag sedan skrev jag om att klä sig efter sin kroppsform och att klä sig smal (det hittar ni här), och om myten att man ser smalare ut i svart. Så är det ju inte, eftersom de flesta uppfattar […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.