Bröd och hunger

Det blev en ensam, lugn eftermiddag och kväll hemma i går. Älskaren R drog till lantstället efter jobbet för att byta bil, och jag var trött efter jobbet. Målade naglarna (det knallgröna på bilden), glodde på mat-TV, blev hungrig och orkade inte laga något. Övervägde att värma lite soppa, men till och med det verkade jobbigt. Gjorde fruktsallad, men det mättade ju inte. Och det var helt säkert jobbigare än att värma soppa.

Grönt och blått nagellack

Skulle göra en macka sen, och smakade på brödet jag köpte i går kväll. R åt av det i morse, men jag gillade det inte alls. ”Må Bättre” hette det, ett mörkt bröd från Fazer. ”Väx i munnen” eller ”Smaka illa” vore lämpligare namn. La tillbaka biten jag smakat på i påsen, R kan nog äta den också… Som tur var köpte jag en annan brödbit också, och den gick ner med lite jordnötssmör på.

I dag ska jag på fika hos en gammal vän, som jag träffade för första gången på 15 år på återträffen i vintras. Hon var ju och hälsade på mig innan sommaren, men sen började jag jobba, och hela livet liksom stannade för mig. Men nu är det dags igen! I kväll blir det middag hos en kollega till R, som jag bara har träffat ett par gånger. Det har skjutits upp flera gånger hittills, men nu blir det äntligen av. Först måste jag hitta något att gnaga på, som inte är äckligt bröd…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/brod-och-hunger/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanseptember 15, 2012 kl. 14:02
  • Svara

  En del nyttigt bröd är som att tugga på kartong…

  Jag orkar heller inte göra mat alltid, men igår lagade grillad kyckling från Willys 😉 (Fästmön var ju här.)

   • Klaraseptember 15, 2012 kl. 17:39
    Författare
   • Svara

   Ja, kartong är rätt beskrivning! Inte illa, grillad kyckling är delikat!

  • Farsanseptember 16, 2012 kl. 17:06
  • Svara

  Har du provat Pågens ”Veckans kvarnstädning”? Fy fan för bröd med skräp i. Det ska va färska frasiga småfrallor! Gott och nyttigt.

   • Klaraseptember 16, 2012 kl. 17:17
    Författare
   • Svara

   Haha, skulle aldrig falla mig in! Ja, småfrallor är bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.